Hier vind je alles wat Le Club des Vins ooit heeft geschreven, gemaakt, geluisterd, gekeken over Champagne. Doe er je voordeel mee.


De vijf beste boeken over Champagne en andere mousserende wijnen.

Bekijk ze hier >

Podcasts over champagne

chamapgne krug

Op reis naar de Champagnestreek

De meeste mensen kiezen voor Reims als ze de Champagnestreek bezoeken, maar Épernay is minstens zo leuk. Het is een stuk kleiner – 23.000 inwoners vs. 185.000. Dat maakt het overzichtelijk. Vanuit ons appartement zijn we overal in no-time. En niet onbelangrijk: hier ligt ook de befaamde Avenue de Champagne.

In de Fanshop

selosse champagne

Nog meer tips

Daarnaast heb ik nog een rijtje externe tips voor je. Een leuke kijktip is bijvoorbeeld A Year in Champagne, een picture perfect film over het wel en wee van een champagnehuis. Prima besteding van een druilerige middag.

Deze podcasts zijn ook de moeite waard om eens te luisteren:

Ook de website van het Comité de Champagne is een dikke aanrader. Van druif tot fles en alles wat er tussen zit, komt hier uitgebreid aan bod.

Over Champagne

Het is waarschijnlijk de beroemdste wijn ter wereld: Champagne. De cijfers liegen er niet om.

Wist je dat er jaarlijks 300 miljoen flessen geproduceerd worden? 300 miljoen! Moët & Chandon, de grootmacht van de Champagne, produceert er jaarlijks zo’n 30 miljoen. In hun 28 kilometer-lange kelders in Épernay liggen er tientallen miljoenen opgeslagen.