Favoriete natuurwijnen

Favoriete natuurwijnen

Een paar weken geleden nam @leclubsommeljjdepodcast een aflevering op met Esmee Langereis, een wijnjournaliste die onder andere schrijft voor NRC en ook hartstikke actief is op Clubhouse. Ze is ook enorm fan van natuurwijn, dus 1 + 1 = 2 met Esmee!

Voor de ins en outs over natuurwijn kun je het beste de podcast luisteren. In een notendop kunnen we je wel onze definitie van natuurwijn delen.

Die vind je hieronder (en als je geen spotify hebt, kijk dan hier). Maar onze favoriete natuurwijnen doen we graag nog even uit de doeken in dit artikel.

Onze favoriete natuurwijn

Mogen we wel even zeggen dat het een momentopname is? Onze favorieten veranderen sneller dan het weer. Dit zijn stuk voor stuk klappers, maar het lijstje had ook tien of twintig plekken kunnen hebben. Misschien komt er nog eens een vervolg. Voor meer tips kun je kijken op instagram (ook die van Esmee) waar ook heel vaak favorieten worden gedeeld.

Domaine de l’EcuPays Nantais
Fantastische melon de bourgogne uit – waar kan het ook anders – Pays Nantais. Ook de chardonnay (Janus) is een aanrader en deed mij (Nadien) denken aan Chablis. Ooit gecombineerd met een kreeftenbisque.
Te koop bij Wilde Wijnen

Elisabetta ForadoriDolomieten
Mooi, maar tegenwoordig staan haar zonen aan het roer en volgens Esmee is het minder elegant. Meer weten over Foradori, lees dan dit artikel.
Te koop bij Smaragd Wijnen @ Home

Lapierre Beaujolais
Waanzinnige wijn, sappig en lichtvoetig uit Beaujolais of een van de andere toppers uit de Bojo.
Te koop bij De Wijnvriend

Muchada-LéclapartSanlucar
Léclapart is een champagneproducent, die tegenwoordig samenwerkt met Muchada uit Sanlúcar de Barrameda. Nadien heeft onlangs de Universe 2018 geproefd en viel in de smaak. Geweldig bij oesters.
Te koop bij De Bruijn Wijninkopers

Frank Cornelissen – Etna
Duur, maar ultra minimalistisch en fantastisch. Een Belgische wijnmaker die natuurwijnen maakt op de flanken van de Etna-vulkaan.
Te koop bij Wilde Wijnen

Gravner – Friuli
Te gek, maar next level. Orange wine is niet hetzelfde als natuurwijn, maar in het geval van Gravner wel. Heel minimalistisch en een van de mooiste orange wines die ik ooit heb gedronken.
Te koop bij Herman Wines

SRC – Etna
Ook van de Etna. Energiek, puur en zuivere wijnen. Vooral de rode viel in de smaak. Een wijn die je elke dag wil drinken!
Te koop bij Smaragd Wijnen @ Home

Kelley Fox – Oregon
Well have you ever, een natuurwijn uit Oregon. Wij weten er niets van, maar volgens Esmee een regelrechte hit, deze wijn. Oregon heeft een topklimaat voor pinot noir, dus wij zijn reuze benieuwd.
Te koop bij Wilde Wijnen

Heb je zelf een aanrader die we absoluut moeten proberen? We horen het graag in de reacties hieronder of stuur een mail naar podcast@leclubdesvins.nl. We vinden het zeker niet erg om hier nog een podcast aan te wijden 😉

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.