Nadien is de Zeeuwse wijnkoningin van de Kleine Schorre!

Nadien is de Zeeuwse wijnkoningin van de Kleine Schorre!

Afgelopen zaterdag ben ik gekroond als Zeeuwse wijnkoningin op de Kleine Schorre tijdens het Zeeuwse wijnfeest. Wat een eer, wat een dag!

Vanaf nu ben ik een heel jaar lang de ambassadrice van de wijnen van de Kleine Schorre. Een taak die ik met alle liefde vervul, want het zit wel snor met die wijnen. Vorige week hebben we ze nog eens even uitvoerig geproefd. Voorzien van iets lekkers uit de zee. De rivaner combineerden we met een garnalencocktail, de auxerrois met gebakken sliptong en zeekraal en de gris met een rijkgevulde vispotje!

IMG_0951

Koninklijk entree

Hoe maak je je entree als koningin? Met de heli natuurlijk! Toen ik dat voor het eerst hoorde, dacht ik dat het een grapje was. Maar Johan, de eigenaar van de Kleine Schorre, was hartstikke serieus! Mocht nog twee vriendinnen meenemen ook. Het was echt fantastisch. Bijna huilen van geluk met z’n drieën in de lucht.

helicopter
Foto: Christien van de Sande

Zeeuws wijnfeest

Naast de kroning van de wijnkoningin is er van alles te beleven op het Zeeuwse wijnfeest. Naast de wijnen kun je je te buiten gaan aan al het goede van Zeeland! Mosselen, oesters of een broodje paling – het is er allemaal. Je kunt nog een verdiepingsslag toevoegen door mee te doen met de wijnproeverij, die wordt verzorgd door vinoloog Nico Pankow.

Foto: Tonny Francke

DSC01092

Mocht je het Zeeuwse wijnfeest niet kennen, raad ik je aan om volgend jaar een glaasje mee te doen. Ik sprak mensen uit heel Nederland die speciaal naar Schouwen-Druivenland afreizen voor dit evenement. Zeker als het dan ook nog eens mooi weer is, lijkt het net alsof je in Frankrijk bent!

Wie had dat ooit gedacht?

Vijf jaar geleden begon het allemaal. Ik pakte mijn koffers en vertrok naar de Provence. Het eerste slokje rosé onder de Provençaalse zon veranderde mijn leven. Hier moest ik meer van weten! Eenmaal thuisgekomen organiseerde ik een wijnproeverij voor vrienden. Een feest was geboren en daarmee ook Le Club des Vins! En nu sta ik op een podium met een kroon op mijn hoofd: Zeeuwse wijnkoningin. Yes! Het was echt een top dag en ik kijk uit naar het komende jaar!

Foto: Esme Soesman (PZC)
Foto (en foto header): Esme Soesman (PZC)

In de media

Ook de media was volop aanwezig op het wijnfeest. Er stond al direct een artikel op de website van de PZC en Omroep Zeeland. De wijnblog Wijngekken.nl feliciteerde me al op Facebook én ik sta groot in de krant. Supertof!

pzc-wijnkoningin

En een vet filmpje!

Gemaakt door Christien van de Sande

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.