Geproefd: Mouton Rothschild, Aile d’Argent, 2018

Geproefd: Mouton Rothschild, Aile d’Argent, 2018

Geproefd op 29 maart 2022

Afgelopen week had ik een primeur te pakken en proefde ik voor het eerst – hou je vast – Aile d’Argent 2018 van Chateau Mouton Rothschild. Een bucket list wijn!

Dit is de Bordeaux Blanc van het beroemde chateau uit Pauillac. De wijn wordt gemaakt van 55% sauvignon blanc en 45% sémillon. Deze samenstelling kan elk jaar verschillen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een enorme wijn. Ik kan het niet anders verwoorden. Het was eigenlijk veel te jong. Volgens de kenners kun je dit tot ver in 2030 bewaren. Maar ja, wij mouton door en openden de fles meteen. Het gulle, rijke karakter van de wijn is te danken aan de houtrijping; 50% van de wijn rijpt op nieuw eikenhout.

Proefnotitie
Mouton Rothschild, Aile d’Argent, 2018

Geur

De aroma’s gaan alle kanten op, veel lagen, met nectarine, perzik, limoen, citrusbitters en grapefruit, maar ook een lik vanille, wat brioche, hooi en venkel.

Smaak

Heel gul en romig – bijna té, maar dat komt omdat ‘ie nog heel jong is. De pakkende zuren zorgen voor balans. Heb geduld, karaffeer en geniet.

Wijnspijs

Ik denk meteen aan ‘iets’ met beurre blanc. Google gaf mij dit recept: geroosterde tongfilet met bloemkool, granaatappel en beurre blanc.

Te koop

Gekocht bij Utregs Wijnhuis (op aanvraag).

Andere podcast-app? Check deze link >

Like what you read?

Volg Le Club des Vins dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Bordeaux in de Fanshop

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.