Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingTyp ‘knoflook als medicijn’ in Google en je wordt overspoeld door resultaten. Het zou griep voorkomen en keelpijn tegengaan, een gunstige werking hebben op hart- en vaatziekten en je immuunsysteem versterken. Tijd voor een knoflook detox met deze super makkelijke knoflooksoep. Je gaat er alleen wel ietsje van stinken, maar ja.. #yolo.
Benodigdheden:
- Drie bollen knoflook
- Peper
- 1,5 liter kippen of groenteboullion
- 1 Rode ui (of twee als je er van houdt)
- Zoete aardappel
- Klein bakje slagroom (100 ml)
Eventueel kun je de zoete aardappel weg laten. Het geeft wat meer binding, maar is niet noodzakelijk.
Stappenplan:
- Verwarm de oven op 150 graden
- Zet de knoflookbollen (niet pellen) in een ovenschaal in de oven
- Haal ze er na 40 minuten uit en laat het even afkoelen
- Fruit het uitje in een grote soeppan
- De knoflook is zacht geworden en kun je makkelijk uitknijpen
- Fruit de gepelde zachte knoflook even mee met het uitje
- Voeg dan 1,5 liter groentebouillon toe samen met de zoete aardappel (in stukjes).
- Laat 5 min tot 10 min koken
- Pureer het mengsel in de pan met een staafmixer en voeg de slagroom toe.
- Beetje peper & serveer!
Wijntip
Er is maar één wijn die knoflook aankan en dat is een rosé uit de Provence. Punt uit.
Meer wijnvertier?
Volg me dan op INSTAGRAM of word m’n 1.500e volger op FACEBOOK voor dagelijkse updates ❤
**
Zin om een avondje dieper het glas in te duiken? Boek een proeverij van Le Club des Vins of geef je op voor de wijncursus.