Lijstje wijnen van de Albert Heijn

Lijstje wijnen van de Albert Heijn

Amai, we kunnen niet zonder: de wijnen van onze trouwe buurtsuper. De Top Albert Heijn blog blijft één van de best bezochte pagina’s van de Club. Als je toch boodschappen moet doen, kun je net zo goed wat wijn meenemen. Vergeet niet dat er (ook) pareltjes zijn in plaatselijke wijnwinkel of bestel ze via internet, dan hoef je helemaal je huis niet uit.

#1 Und­ur­ra­ga Si­ba­ris Ca­ber­net Sau­vig­non Gran ReservaUndurraga Sibaris albert heijn supermarktwijn

Goeie grap, natuurlijk: een Gran Reserva uit Chili. Dat bestaat daar helemaal niet. In ieder geval niet zoals we dat kennen uit Rioja, waar ‘Gran Reserva’ gelijk staat aan houtlagering van minstens twee jaar. In Chili betekent het dat de wijn in ieder geval ietsje houtlagering heeft gehad én een alcoholpercentage van minimaal 12,5% heeft (bron). Easy drinker, sappig en niet super zware cabernet-sauvignon. Best wel kruidig. Nu in de bonus, dus #score!

Sibaris is te bestellen bij Albert Heijn, bonus van € 8,99 voor € 5,99

#2 Chateau Coulon

Keer op keer een winnaar volgens Hamersma en inderdaad: de wijn mag er wezen. Zeker voor die prijs (€ 6). Eerder schreef ik er al over, zie hier. Chateau Coulon is gevestigd in Corbieres, het grootste wijngebied van de Languedoc. Hier vind je voornamelijk rood met carignan als opperdruif. In deze wijn wordt hij aangevuld met grenache en syrah. Samen zorgen ze voor een fruitige rode wijn met een kruidig randje. Lekker combineren met stoofschotel of gekruide worstjes van de grill.

Voor de zomermaanden raad ik je de rosé van Chateau Coulon aan. Heerlijke doordrinker, sappig, aardbeien, klein hintje kruiden – ideale wijn voor bij de BBQ!

Chateau Coulon Rouge is te bestellen bij Albert Heijn (de rosé is tijdelijk uit assortiment). 

#3 Arousana Albarinoalbarino

Lekker walsen met je glas en de geuren vangen. Stuivend, fris en lekker. Ap claimt zelf dat ‘ie goed smaakt bij alles wat uit de zee komt en dat zie ik ook wel zitten. Gamba’s en een glas albarino, of gewoon zo. Blijft niet heel lang hangen, maar dat hoeft ook niet altijd. Ongecompliceerd na een lange dag op kantoor.

Arousana Albarino kost € 7,99 bij Albert Heijn

#4 Norton TorrotésAHI_434d50313337383631_3_LowRes_JPG

Torrontés, de witte trots van Argentinië. Niet super bekend bij het grote publiek. Het kenmerk van deze druif is de bloemige geur. Niet gek, want het is een afstammeling van de aromatische muscat. Deze zoetige geur zet je op het verkeerde been. De wijn is hartstikke droog. Een lekkere, lichtvoetige wijn voor in de zon. Weer eens wat anders dan sauvignon blanc.

Norton Torrontés kost € 5,99 bij Albert Heijn

#5 Nederburg Cabernet SauvignonAHI_434d50303237353137_5_LowRes_JPG

Hou je van stevig en vol? Check. Een Zuid-Afrikaanse krachtpatser kan niet ontbreken in dit rijtje. De cab-sauv van wijnhuis Nederburg is er zo één. Cassis voert hier de boventoon, maar dat de wijn hout heeft gehad, is niet te missen. Vanille en specerijen all over the place. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Lekker.

Nederburg cab-sauv kost € 6,69 bij Albert Heijn

#6 Berger Gruner VeltlinerAHI_434d50313534353035_1_LowRes_JPG

Booooom, nog een GruVy te pakken. Moet je eerlijk bekennen, ik heb ook wel eens misgegrepen bij een voordelige gruner. Het gaat om de balans. Friszuur, fruitig, pepertje, dat is wat je wil. Dat kunstje klaart deze Oostenrijkse topper. Kom maar door met die mosselen, asperges of avocado salade. Ineens heb ik zin in zomerse gerechten. Ja hoor, de zomer is aan!

Berger Gruvy kost € 8,99 bij Albert Heijn

#6 Grans Fas­si­an Ries­ling-troc­ken (of Kabinett)

grand fassian

Een favoriet bij wijnliefhebbers, de riesling van Grans Fassian. Het is een droge riesling, maar er zit een klein zoetje in op de achtergrond. De beste riesling van de supermarkt. Ben je eindelijk over je ‘zoete wijn is meuk’-onzin heen, ga dan eens voor een riesling kabinett. Ja, die heeft wat restzoet, maar riesling balanceert dat fantastisch met een hoge zuurgraad.

Grand Fassian Trocken kost € 9,99 bij Albert Heijn


Volg Le Club des Vins op Facebook voor alle nieuwtjes uit de supermarkt én meer, veel meer. Meer over wijnen van de Albert Heijn? Gelukstreffer, ik heb de volgende blogs in de bonus:

blank

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.