Le Club des Vins

Koning van de camping op de Zeeuwse Wijnfeesten

wijnfeest wijnkoningin

Het zit er weer op, ik heb mijn kroontje overgedragen aan de nieuwe Wijnkoningin van Wijnhoeve de Kleine Schorre. Afgelopen weekend is Dhani Scherp, mede-eigenaresse van Restaurant Scherp in Middelburg (dikke tip als je een keer in de buurt bent) gekroond in Dreischor. Wijnliefhebbers uit heel Nederland kwamen samen in dit kleine Zeeuwse dorpje op Schouwen-Druivenland.

Koning van de camping

Daar waar we vorig jaar weer naar huis moesten rijden, besloten we dat dit jaar anders aan te pakken. Met z’n allen op de camping! Hofdame Christien heeft dit epische weekend in beeld vastgelegd.

De tiende editie: alle prinsessen verzamelen!

Extra leuk dit jaar, want dit was namelijk de tiende editie van het Wijnfeest. Speciaal voor die gelegenheid vierden ook de eerdere Wijnkoningen – nu prinsessen – het feestje mee. Groots spektakel van de dag: we mochten ieder een Brut de Zélande sabreren. Gelukkig had ik onlangs geoefend én had het publiek veiligheidsbrillen gekregen….

© Dick van der Veer (bron)

Terugblik: onze Zeeuwse trots

Met veel plezier heb ik de wijnen van de Kleine Schorre, onze Zeeuwse trots, vertegenwoordigd in Nederland. Vooral in Rotterdam, waar ik menig wijnproeverij heb georganiseerd het afgelopen jaar. Zo schonk ik mijn absoute favoriet, de auxerrois, aan de inwoners van De Rotterdam en liet ik de kans ook niet onbenut bij de Zeeuwen in Middelburg. Bij allen viel ‘ie ruimschoots in de smaak.

blank
© Dick van der Veer (bron)

Mooiste moment

Toegegeven, als Wijnkoningin voel je je soms een tikkeltje lopen met die lange jurk en die kroon op – maar #yolo, wat heb ik een tof jaar gehad. Het mooiste moment, als ik terugkijk op het jaar, was het grote KLM-event. De 10-jarige samenwerking tussen de Kleine Schorre en KLM bestond tien jaar en dat vierden we groots. Opnieuw maakte ik een spectaculaire entree per heli en mocht ik plaatsnemen aan de ere-proeftafel samen met Harold Hamersma, Ronald de Groot en Hubrecht Duijker. Oh, hallo! Dat zijn de grootste wijnschrijvers van Nederland en ik zat er naast. Wauw! Als klap op de vuurpijl werd ik onlangs ook nog uitgenodigd door KLM – als blogger, niet als Wijnkoningin – om de wijnen te komen proeven in het Rijksmuseum. Te gek!

klm kleine schorre

Landgenoten, het was een eer om Wijnkoningin van de Kleine Schorre te zijn. Iedereen super bedankt voor de enthousiaste reacties! Ik wens de nieuwe Wijnkoningin, Dhani, heel veel plezier toe! Santé!

blank
© Dick van der Veer (bron)

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close