Le Club des Vins

Isole e Olena verkocht

toscane

Na 2,5 jaar onderhandelingen en constructieve gesprekken is er overeenkomst bereikt. Isole e Olena, het iconische domein uit Chianti Classico is verkocht aan het Franse luxemerk EPI.

In de jaren zeventig werd Isole e Olena, onder leiding van Paolo di Marchi, beroemd omdat ze als één van de eersten de regels aan hun laars lapten. Hun Cepparello, voor het eerst geproduceerd in 1980, werd al snel een van de roemruchte ‘super tuscans’ met 100% sangiovese, wat toen was verboden (inmiddels mag het wel, maar blijft Cepparello een IGT Toscane).

EPI staat voor Société Européenne de Participations Industrielles. Het is een investeringsbedrijf dat allerlei mode en wijnbedrijven in het portfolio heeft. Ze zijn bijvoorbeeld ook eigenaar van ons welbekende Charles Heidsieck en sinds 2017 de Toscaanse topproducent Biondi Santi. Ondanks ons verwoede online onderzoek hebben we helaas niet kunnen vinden wat er voor betaald is. Wel weten we dat het bedrijf zich zal gaan focussen op het vernieuwen van de wijnkelder. Daarnaast blijft Paolo in ieder geval nog twee jaar de wijnen maken, dus we zullen als consument weinig van de verandering gaan merken. 

Paolo is inmiddels 71 en heeft binnen de familie geen opvolging kunnen vinden voor Isole e Olena. Verkopen was voor hem dus de beste optie, mits hij een partij kon vinden die de toekomst van het domein kon verzekeren op een manier die hij waardig achtte. Het werk van EPI bij  Biondi Santi in de afgelopen jaren trok hem over de streep. EPI is in zijn beleving een groep die net als hijzelf staat voor het streven naar perfectie, overdracht van knowhow en focus op terroir.

Hoe Cepparello smaakt? Jan Jaap heeft ‘m geproefd en zijn proefnotitie lees je hier >

Meer lezen?

Check dan deze bronnen:

Isole e Olena in Nederland

Isole e Olena is in Nederland verkrijgbaar bij de winkels die aangesloten zijn bij Les Genereux, bijvoorbeeld Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam en Vindict in Amsterdam.

Foto: Les Genereux.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close