Wat drink je bij het witte goud?

Ja, hoor, ze zijn er al een tijdje, de asperges! Ik heb er al een paar keer van mogen genieten. Het blijft een feestje op je bord. Heb je ze al een keer klaargemaakt dit jaar? Wat drink je erbij? Hieronder vind je aantal suggesties.

Asperges met ham, ei en botersaus

De klassieke versie met ham, ei en botersaus en een snufje nootmuskaat en peterselie om het helemaal compleet te maken. Hierbij wil je iets fris, een wijn die niet té overheersend is. Dit gerecht wordt steevast gecombineerd met een pinot blanc, maar ik ga toch echt voor de gruner veltliner. De gruner is een Oostenrijkse wijn, die mijn hart heeft gestolen. Verfrissend en een licht pepertje in de afdronk.

Bernhard Ott Grüner Veltliner “Am Berg” 2014
€ 9,50 bij Wijnig.nl

Domäne wachau Grüner Veltliner
€ 7 bij Hema.nl

Asperges met gerookte zalm en Hollandaisesaus

Oef, als iemand nog maar praat over Hollandaisesaus loopt het water me al in de mond. Die Hollandaisesaus maakt deze versie van dit gerecht toch wel tot mijn favoriet. Door de rijkheid van de saus wil je een wijn die ook iets rijker is qua smaak. Waar we eerder voor fris gingen, gaan we nu voor vol. Ook hiervoor zit je bij de gruner aan het juiste adres. Vol in wijnjargon betekent een wijn die je mond vult, een wijn die je niet links laat liggen en die een romige saus als deze aan kan. We zoeken naar tropisch fruit en/of een romigheid in de wijn. Hmmmm……

Huber Traisental Grüner Veltliner Obere Steigen 2015
€ 13,45 bij Platenburg Rotterdam (of andere Les Généreux vestiging)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.