Het is eind juli en er wordt al geoogst in Jerez

Het is eind juli en er wordt al geoogst in Jerez

Op 26 juli 2022 worden de eerste druiven binnengehaald in Jerez. Say what?! Ik knipperde even met mijn ogen, maar het is echt waar: Bodegas Luis Perez – een van Le Clubs favorieten – is al bezig met de pluk.

“Dit doen we altijd, het is de traditionele manier”, vertelt een woordvoerder van Bodegas Luis Perez, nadat ik hem heb gevraagd of dit de normale gang van zaken is. Ze oogsten nu semi-onrijpe trossen, of beter gezegd: druiven met meer zuren, zodat ze die later kunnen gebruiken om de zuurgraad eventueel te corrigeren.

Over een paar dagen maken ze weer een ronde door de wijngaard en dat gaat tot eind september zo door. De druiven worden steeds iets rijper: de suikers gaan omhoog en de zuren omlaag. De druiven die als laatste worden geoogst, worden meestal gebruikt voor de oxidatieve wijnen, al is dat afhankelijk van het perceel (en daarmee bodemtype).

De wijnen van Luis Perez zijn in Nederland verkrijgbaar bij Anfors en in België bij Xpertvinum.

Bron: Bodegas Luis Perez

sherry book

Sherry

Maligned, Misunderstood, Magnificent. Drie woorden die sherry niet beter kunnen omschrijven. Sherry heeft geen best imago, maar daar moet verandering in komen. Make sherry great again. Het is écht een fantastisch product.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.