Favoriete bubbels van Jan Jaap en Nadien

Favoriete bubbels van Jan Jaap en Nadien

De feestdagen komen er aan en dat betekent dat iedereen in de ban is van bubbels! Het moge duidelijk zijn dat wij Team Bubbels All Day Every Day zijn, zelfs op maandag, maar oké, we pakken dit momentum toch even mee en delen onze favoriete bubbels.

Let op: de volgorde is willekeurig. We kunnen niet kiezen tussen onze schatjes.

Andere kanalen? Check hier >

De favorieten van Jan Jaap Altenburg

 • Ooievaar | gastronomische Cider
  Heerlijk vol en aromatisch en wordt geschonken bij Bentinck. Deze topper is in samenwerking met Kasteel Amerongen gemaakt van appels van oude hoogstamrassen uit de kasteeltuin.
  Te koop via Bentinck
 • Marcoult Champagne
  Jan Jaap’s favoriete ‘wegbeukchampagne’ zoals hij het zelf noemt. Lekker prijsje, want onder de 30 euro.
  Te koop bij Vindict
 • Graaf Bentinck Cuvée (maar ook andere Nederlandse bubbels)
  Wist je dat Jan Jaap z’n eigen bubbel maakt? Wel in samenwerking met Stan Beurskens en Domein Holset, hoor. Een mooie bubbel van 100% chardonnay die 24 maanden op de lie heeft gelegen. Niet alleen Graaf Bentinck is een toppertje, ook andere bubbels van Nederlandse bodem verdienen meer aandacht. Brut de Zélande van de Kleine Schorre uit Dreischor natuurlijk (Nadien’s favo) en ook de bubbel van de Frysling, een favo van Jan Jaap. Tja, onze roots he? Die krijg je er niet zomaar uit ;-)
  O.a. te koop bij Nederlandsewijnwinkel.nl
 • Granoma Corpinnat
  Natuurlijk mag een Spaanse bubbel niet in dit rijtje ontbreken. Cava kennen we inmiddels allemaal, maar dat heeft niet zo’n lekkere naam meer. Mensen associëren het met goedkope rommel, terwijl het heel mooi kan zijn. Reden genoeg voor een groepje topproducenten om uit de DO te stappen en hun eigen kwaliteitslabel op te richten: corpinnat. Granoma was één van de aanstichters van deze beweging en maakt topbubbels.
  Te koop bij Qvselect.nl
 • Henri Giraud Champagne Esprit Nature Brut en de MV-serie
  Zowel een favoriet van Jan Jaap als van Nadien, we zijn beide bij het champagnehuis op bezoek geweest. Hun basiscuvée is de Esprit Nature Brut, dus niet een brut nature, wel enorm goed. Een van de lekkerste champagnes die ik heb gedronken (Nadien). Jan Jaap werd omver geblazen door de MV-serie, een multivintage hele oude reservewijnen voor worden gebruikt. Hij vertelt je er meer over in de podcast.

De favorieten van Nadien de Visser

 • Agusti Torello Mata
  Van alle cava’s is dit mijn lievelings. Agusti Torello maakt een hele serie met de Kripta als klapstuk, maar ook de Gran Reserva Brut Nature voor nog geen 25 euro mag er wezen. Nu hoor ik je denken: we hadden toch net geleerd dat coprinnat kwaliteitsspul is uit Spanje? Klopt, maar Agusti Torello stond aan de wieg van de DO Cava en hoewel hij het vast niet eens is met de werkwijze van de grote spelers, kan hij de DO niet z’n rug toe keren. Ook mooi.
  Te koop bij Wijnhandel Peeters
 • De Sousa Champagne Chemins de Terroirs
  De Sousa volgt de meute niet, maar kiest zijn eigen weg en maakt topchampagnes. Neem deze Chemins de Terroirs, een blend van de drie champagnedruiven afkomstig van biowijngaarden. Alles wat je wil en dat voor 35 euro (nu zelfs 29,95). Tel uit je winst. Hun topcuvée, Mycorhize, is ook een plaatje.
  Te koop bij Wijnkoperij Platenburg
 • Fleury Bolero Blanc de Noir Extra Brut 2006
  Bourgogne en champagne in één glas. Dit is een 100% pinot noir, waarbij 50% op hout heeft gerijpt. De wijn heeft zeven jaar op de lie gelegen afgesloten met een kurk (net als bij Bollinger). Dat zorgt voor micro-oxidatie en maakt de champagne ronder. Aroma’s van toast, gedroogde vijgen en hout. Heel mooi. Voor € 57,95 een top champagne.
  Te koop bij Wijnhandel Peeters
 • Jacquesson Champagne
  Bij Jacquesson blijft het oogstjaar de basis, de reservewijnen worden gebruikt om het oogstjaar nog beter naar voren te laten komen, niet om een bepaalde huisstijl te maken. Zo heb je elk jaar een andere cuvée. Ik had ooit 741 en 740 geproefd toen ze nog jong waren en was toen al onder indruk, maar als je het geduld kan opbrengen, wow. Mijn favorieten waren 734 en 735.
  Zie Ovino voor verkooppunten.
 • Heucq Champagne
  Op een halfuurtje van Reims vind je het champagnehuis Heucq in het plaatsje Cuisles. Dikke tip als je nog eens een bezoek brengt aan de streek. André maakt een 100% pinot meunier die ik niet snel zal vergeten. Rijpt ook champagne in de zee. En zat in de leer bij Leclerc-Briant om meer te leren over biodynamie.
  Geen importeur in Nederland, dus hop, op naar Champagne!

Wildcards

Het blijkt te moeilijk om vijf bubbels uit te kiezen, dus we hebben nog wat wildcards te vergeten. Je weet wel welke er ontbreekt, toch? KRUG! Sowieso. De mooiste champagne die we ooit hebben gedronken. Gestoord duur, maar ook gestoord goed.

Tijdens de les over mousserende wijn van Diploma Course kregen we Cederberg Cap Classique voorgeschoteld. Te gek glas.

Jan Jaap gooit Bollinger La Grande Année 2007 nog in de strijd, die hij te pas en te onpas drinkt (in een boomhut, op het werk). Een hoop geld, maar écht fijn. Dat is voor mij reden om te vertellen over Bollinger Vieilles Vignes Francaises – it’s not a wine, it’s the dream of a wine.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.