Wijn & kaascursus

225,00

Eind 2022 organiseerden we een kaas- & wijnproeverij met 8 wijnen en 16 (!) kazen. Of eigenlijk 17: we serveerden zelfs de illegale Texelse groene kaas. Die proeverij smaakt naar meer. Er is nog zoveel interessants over kaas en wijn (en vooral over de combinatie daarvan) te vertellen, dat wij eigenlijk ter plekke al hebben besloten om een een driedelige kaas- & wijncursus te gaan organiseren. En zo geschiedde in april. Het leek wel Lowlands, de tickets waren binnen een week uitverkocht. Super! Dus dat doen we nog een keer. En nog een keer!

De cursus start in april 2024 en er is maar beperkt plek beschikbaar. Schrijf je nu in. Aan het einde van de cursus weet je dan precies hoe je een kaasplankje opbouwt, welke wijnen daar lekker bij gaan en vooral waarom!

Scroll omlaag voor meer informatie.

Datum: maandag 8 april, 22 april en 6 mei 2024
Tijd: van 19:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Walsjérôt in Rotterdam
Presentatie: Jelle Stelpstra & Nadien de Visser

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Deze cursus wordt gegeven door Nadien de Visser (DipWSET) en Jelle Stelpstra (vinoloog en zelfverklaard kaaskenner). In de cursus besteden we aandacht aan de productiewijze van kaas en wijn, de beschermde oorsprongsbenamingen, snijtechnieken, het goed leren proeven en natuurlijk vooral het maken van goede kaas-/wijncombi’s. De cursus is interactief. Dat wil zeggen dat we heel veel gezamenlijk proeven om alle theorie zoveel mogelijk direct in de praktijk te brengen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat we je regelmatig zelf de kaas laten snijden om je techniek te verbeteren. Op de laatste lesdag neem je zelf kaas mee passend bij een fles wijn die we je willekeurig hebben toegewezen.

De driedelige cursus vindt plaats op maandagavond 8 april april, 22 april en 6 mei, begint telkens om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Er is geen voorkennis over kaas of wijn vereist, maar het helpt wel als je al eens een wijncursus hebt gevolgd. Dat maakt het gestructureerd kunnen proeven alleen maar makkelijker. De cursus kost 225 euro incl. btw en daarbij is natuurlijk het lesmateriaal, kaas en wijn inbegrepen. Alleen voor de laatste les wordt van je verwacht dat je zelf een kaas inkoopt. Als je de cursus succesvol hebt gevolgd, zorgen wij voor het officiële Le Club des Vins & Walsjérôt Fromager-certifcaat.