Beschrijving
Deze cursus wordt gegeven door Nadien de Visser (DipWSET) en Jelle Stelpstra (vinoloog en zelfverklaard kaaskenner). In de cursus besteden we aandacht aan de productiewijze van kaas en wijn, de beschermde oorsprongsbenamingen, snijtechnieken, het goed leren proeven en natuurlijk vooral het maken van goede kaas-/wijncombi’s. De cursus is interactief. Dat wil zeggen dat we heel veel gezamenlijk proeven om alle theorie zoveel mogelijk direct in de praktijk te brengen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat we je regelmatig zelf de kaas laten snijden om je techniek te verbeteren. Op de laatste lesdag neem je zelf kaas mee passend bij een fles wijn die we je willekeurig hebben toegewezen.
De driedelige cursus vindt plaats op maandagavond 24 april, 8 mei en 22 mei, begint telkens om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Er is geen voorkennis over kaas of wijn vereist, maar het helpt wel als je al eens een wijncursus hebt gevolgd. Dat maakt het gestructureerd kunnen proeven alleen maar makkelijker. De cursus kost 225 euro incl. btw en daarbij is natuurlijk het lesmateriaal, kaas en wijn inbegrepen. Alleen voor de laatste les wordt van je verwacht dat je zelf een kaas inkoopt. Als je de cursus succesvol hebt gevolgd, zorgen wij voor het officiële Le Club des Vins & Walsjérôt Fromager-certifcaat.