Sale!
 

Wijnspijs Driedaagse

207 195

Proef bij Platenburg & Le Club des Vins slaan de handen ineen en gaan op zoek naar de lekkerste wijnspijscombinaties. Wat werkt bij elkaar en wat juist niet? We focussen ons op amuses, kaas en zoetigheden. Van klassiekers tot nieuwe vondsten in de wijnspijs driedaagse van Proef & Le Club. 

Wat kun je verwachten?

We gaan drie dagen wijnspijscombi’s testen. Op dag 1 staan amuses centraal, dag 2 pakken we uit met kazen en dag 3 gaan we over op de zoetigheden. Boek een volledige serie of kies jouw favoriete middag!

Tijdens de amuses-middag serveren we amuses met vlees, vis en groente.
Scroll omlaag voor een uitgebreider lesprogramma.

Datum: zondag 8, 22 en 29 okt OF zaterdag 11, 25 nov en 9 dec
Tijd: van 13:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Proef bij Platenburg in Rotterdam
Presentatie: Nadien de Visser (DipWSET) en Danielle Duijvestijn (vinoloog)

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tag:
 

Beschrijving

Dag 1: amuses

Een goed begin is het halve werk, dus het is zaak meteen hoge ogen te gooien met amuses en waanzinnige wijncombinaties. Tijdens deze eerste middag delen we de basisregels van de wijnspijs en nemen uiteraard de proef op de som met maar liefst 12 amuses en 12 wijnen. Van (gegratineerde) oesters tot een steak van knolselderij met bearnaisesaus. De toon is gezet. Dit wil je niet missen.

Dag 2: kazen

Het is eigenlijk best gek dat je maar één wijn bij een kaasplankje serveert. Want net als wijn is kaas énorm veelzijdig. Het kan van verschillende dieren komen, uit verschillende landen, de ene kaas wordt jong gegeten, de andere rijpt maanden of zelfs jaren. We bespreken tijdens deze middag hoe je een kaasplankje samenstelt en welke wijn(en) je daarbij het beste kan opentrekken.

Dag 3: zoet

Zoals het hoort in de Franse menuleer sluiten we ook de wijnspijs driedaagse af met zoetigheden. Van chocolade tot madeleines. Hoe combineer je desserts met wijn?