Beschrijving
Dag 1: amuses
Een goed begin is het halve werk, dus het is zaak meteen hoge ogen te gooien met amuses en waanzinnige wijncombinaties. Tijdens deze eerste middag delen we de basisregels van de wijnspijs en nemen uiteraard de proef op de som met maar liefst 12 amuses en 12 wijnen. Van (gegratineerde) oesters tot een steak van knolselderij met bearnaisesaus. De toon is gezet. Dit wil je niet missen.
Dag 2: kazen
Het is eigenlijk best gek dat je maar één wijn bij een kaasplankje serveert. Want net als wijn is kaas énorm veelzijdig. Het kan van verschillende dieren komen, uit verschillende landen, de ene kaas wordt jong gegeten, de andere rijpt maanden of zelfs jaren. We bespreken tijdens deze middag hoe je een kaasplankje samenstelt en welke wijn(en) je daarbij het beste kan opentrekken.
Dag 3: zoet
Zoals het hoort in de Franse menuleer sluiten we ook de wijnspijs driedaagse af met zoetigheden. Van chocolade tot madeleines. Hoe combineer je desserts met wijn?