Episode 30 – Assyrtiko

Episode 30 – Assyrtiko

Het gerucht gaat dat de god Dionysus – de zoon van Zeus en Semele – de eerste was die met vergist druivensap op de proppen kwam. Het was zo’n intense ontdekking, dat hij niet kon wachten het met iedereen te delen. Iedereen die een slok nam, vergat zijn zorgen en raakte in euforische stemming. Herkenbaar. We kunnen niet anders zeggen.

Griekenland kent een lange wijntraditie. Vandaag gaan we het hebben over assyrtiko, misschien wel de bekendste Griekse druif. Staat vooral aangeplant op Santorini, waar tevens de beste exemplaren worden gemaakt. 

Andere mediaspeler? Check deze linkjes >

Eerder schreef Le Club des Vins al een artikel over Griekse wijnen, die kun je hier vinden. Het artikel over Australische assyrtiko staat op Decanter

Must-have voor de Griekenland-fan: de wijnkaart van Griekenland!

wijnkaart griekenland wijn

Genoemde wijnen

Deze wijnen hebben we geproefd en/of genoemd in de podcast.

? Boekenhoek

In de boekenhoek deze week het boek Volcanic Wines van John Szabo.

?️ Oproepje

Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af.Al 1️⃣1️⃣ mensen gingen je voor 🙂 Onze dank is groot 🙂


Tot slot

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.