Episode 21 – Champagne met Jacqueline van Disdonc.nl

Episode 21 – Champagne met Jacqueline van Disdonc.nl

In deze podcast duiken we de wondere wereld van Champagne in. Dat doen we aan de hand van een interview met Jaqueline Smit, eigenaresse van Disdonc. Met Disdonc verzorgt ze zowel de import en export van zes champagnefamilies en voorziet Nederland van te gekke champagnes van kleine, terroir-gedreven wijnboeren.

Wij zijn natuurlijk fan. En dan mogen we ook nog proeven. Tijdens de podcast proeven we drie champagnes:

  1. Marie Copinet Champagne, Blanc de Blancs
    Deze champagne is exclusief voor restaurants, maar staat nu tijdelijk open voor luisteraars van Le Club & Sommeljj De Podcast. Fantastisch glas, super zuiver, puur en écht onmiskenbaar een blanc de blancs.
  2. Louis Casters Champagne, Pinot Meunier
    Wow, rijk, rijp en intens. Pinot meunier laat even zien wat ‘ie in z’n mars heeft. Veel rijp en deels gedroogd fruit in de neus. Hazelnoten, geroosterde ananas, rijpe perzik.
  3. Pouillon Champagne, Reserve
    Blend van de drie druivenrassen met pinot noir als hoofdingrediënt. Appelparade. Appelgebak met rumrozijnen. Ook beschikbaar in halve flesjes en magnum.

Daarnaast hebben we het gehad over Vincent Couche, biodynamische champagne-producent uit Côte des Bar en Ratafia de Champagne.

Oproepje

Help de ZZP’er de zomer door! Nadien is een ZZP’er, JJ niet. We zijn deze podcast gestart uit liefde voor wijn. Inmiddels luisteren er bijna 1000 mensen per podcast en daar zijn we super trots op.

We verdienen er niets mee, maar we steken er tijd en ook een beetje geld in (eerste mic gekocht, maar we willen een betere!!). Vind je onze podcasts leuk en wil je ons supporten? Dat kan (en al vanaf 1 euro!).

SUPPORT DE PODCAST >

We zijn je enorm dankbaar!!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.