Een wijnfan in… Rotterdam, Amsterdam en Utrecht

Een wijnfan in… Rotterdam, Amsterdam en Utrecht

Het is weer tijd voor een rijtje tips in eigen land. De zomer is begonnen en dat moet worden gevierd. Maar waar ga jij heen voor een goed glas en lekker eten? No worries, neem dit lijstje mee en kom beslagen ten ijs tijdens je volgende vrije dag.

Dikke tips in Rotterdam

Restaurant Louise (Veerhaven 12b)
Je waant je in Parijs bij Louise. Maar het is tegelijkertijd niet te missen dat je in Rotterdam bent, uitkijkend over de Erasmusbrug, de Rotterdam en de decadente Veerhaven. Typisch Franse gerechtjes als pain perdu, Franse frietjes, oeufs met mayonaise of escargots. Mij wel bellen.

Restaurant Marseille (1e Middellandstraat 16B)
Bij Louise waan je je Parijs, hier in Marseille. What’s in a name, he? Er is geen water in de buurt, maar het voelt alsof je in het kustplaatsje zit met de roodwit geblokte kleedjes, de Ricard en de bouillabaisse die om de haverklap wordt besteld. Het enige dat ontbreekt zijn goede wijnglazen, maar oké, die hebben ze in Marseille op het strand vast ook niet.

Wijnbar Verward (Hoogstraat 69A)
I’ve said it before and I’ll say it again. Het blijft een fijne plek en je zit er altijd goed als het gaat om wijn. Gewoon vertellen wat je wilt en Ward of Femke doet de rest. Dat kun je zomaar terecht komen bij de Táganan van Envinate. Wie wil dat nou niet?

Wijnbar Walsjérôt (Bentinckplein 4)
Ook dit is natuurlijk geen onbekende van Le Club. Hier hoef je niet te vertellen waar je zin in hebt, maar kun je tappen tot je een ons weegt. Keuze uit zo’n 70 wijnen. En vergeet niet de exclusieve kast te checken.

Dikke tips in Amsterdam

Café de Klepel (Prinsenstraat 22)
Over Franse sferen gesproken. Café de Klepel ademt Frankrijk in Amsterdam. Borrelplankjes met charcuterie en Franse (en Nederlandse) kazen om je vingers bij af te likken en een wijnkaart om u tegen te zeggen. Check ook even het speciale wijnboekje voor dikke dingen.

klepel

Noorderlicht (NDSM-Plein 102)
Toe aan een avondje vega? Dan zit je helemaal goed bij Noorderlicht op de NDSM-werf. Van geroosterde spitskool tot gestoomde bietengnocchi. Op de wijnkaart staan naast een aantal toegankelijke wijnen ook een rijtje Nederlandse wijnen van o.a. Wijngoed Thorn en Domein Wijngaardsberg. Met een beetje geluk zit je de hele avond in de zon en heb je het beste uitzicht over het IJ.

Zoldering (Utrechtsestraat 141H)
Altijd feest, want onze gezellige gastschrijver Rianne Ogink werkt hier. Ben jij helemaal in de ban van wijn? Dan moet je hier een keer naartoe. Zoldering is het beste wijnrestaurant van Amsterdam. De wijnkaart is enorm, maar de menukaart is compact. Geen keuzestress als het om eten gaat. Steek die extra tijd meer in de wijnkeuze. Succes met de wedstrijd.

blank

Dikke tips in Utrecht

Restaurant Terroir (Grebbeberglaan 15)
De mannen van Terroir hebben het voor elkaar. Op 1 september krijgen ze de sleutel van hun nieuwe restaurant. Tot die tijd geven ze nog even gas bij de Eetplaneet tijdens hun pop-up restaurant van 28 juli tot 16 augustus. Ik ken Julian en Wim van WSET Diploma Course en met die kennis én de ervaring van de pop-up vorig jaar, heb ik alle vertrouwen in dit duo. Het bezoeken waard. Vorig jaar dronk ik hier voor het eerst de trebbiano van Eduardo Pepe. Wat zal dat dit jaar zijn?

Restaurant Maeve (Kromme Nieuwegracht 18)
Natuurlijk kan het restaurant waar onze @sommeljj schittert niet ontbreken in dit lijstje. Eigenaren Vera en Tommy verwezenlijken hun droom met dit restaurant. En dat merk je. Fine-dining, hoog niveau, maar tegelijkertijd casual, attent en enthousiast. Utrecht is een culinaire hotspot rijker. En als je er toch bent, vraag gerust even aan JJ of hij nog wat leuks in de kelder heeft.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.