Dikke tip: Hardys Crest 2014 – Albert Heijn

Kun je niet kiezen tussen het stuivende sauvignon en de vol fruitige chardonnay? Dan is hier je antwoord: Crest chardonnay én sauvignon. Met z’n allen in de mix. Dat zie je niet zo vaak, dus ben ik extra benieuwd naar de smaken.

Met z’n allen in de mix

Eerst word ik verleid door de geuren, waarbij die van perzik en limoen me het meest blijven. De perzik is chardonnay en de limoen de sauvignon. Het vult elkaar mooi aan. Het stuivende karakter van de sauvignon, die je herkent aan smaken en geuren van citrus, gras en kruisbes wordt getemperd door de volle smaak van de chardonnay, die zich onderscheid door tonen van rijp (wit) fruit zoals perzik en peer.

De sloerie en de slet

Chardonnay komt oorspronkelijk uit de Bourgogne. Hier worden de beste Chardonnays van de wereld gemaakt. Laatst las ik dat de chardonnay ‘de sloerie‘ onder de druiven is. Omdat hij het overal op doet, denk ik. De sauvignon kent zijn oorsprong in de Loire, een stukje meer naar links als je naar de kaart van Frankrijk kijkt. Toch minstens een sletje, want ook de sauvignon gedijt lekker op verschillende gronden. Kortom, beide druiven zijn overal in de wijnwereld aangeplant en leveren wijnen op voor iedere prijsklasse. Na enig speurwerk kom ik erachter dat deze blend voornamelijk een Nieuwe Wereld aangelegenheid is. Chili, Nieuw-Zeeland en Australie zien wel wat in dit duo. Meestal zijn ze gunstig geprijsd, zo onder een tientje.

Als je een beetje thuis bent in de wijnwereld en de smaken van sauvignon en chardonnay kunt onderscheiden, dan zou ik zeker eens een flesje Crest opentrekken. Leuk om te proeven! Voor € 8.98 bij de Albert Heijn.

Dikke Tip Dinsdag is een semi-wekelijks terugkerende rubriek met een Dikke Wijn Tip. Mooi nieuws op de zwaarste dag van de week. Volg Le Club des Vins op Facebook voor alle nieuwtjes uit de supermarkt én meer, veel meer. 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.