De weg naar Weinakademiker – deel 10

De weg naar Weinakademiker – deel 10

Denk groots. Ik wil Weinakademiker worden. Op 3 september 2018 startte ik met WSET Diploma Course, die uiteindelijk – als je daar een scriptie achteraan plakt – resulteert in de titel Weinakademiker. In deel 10 blik ik terug op het afgelopen jaar.

Op 10 september 2018 schreef ik deel 1 van deze serie. We zijn inmiddels twee jaar en twee lockdowns verder en ik kan je vertellen dat ik bijna klaar ben. Het grote examen, D3 Wines of the World, is in the pocket. Wat een enorme opluchting.

De vragen die aanbod kwamen, mogen niet gedeeld worden, maar in het vorige artikel heb ik er een paar verzonnen zodat je toch een beeld krijgt van het soort vraag die wordt gesteld. Hier vind je ook tips voor het studeren.

Geslaagd?

Bijna. Ik had namelijk het CWA (D6) tot het laatste moment uitgesteld. Het is een paper van 3000 woorden over een toegewezen onderwerp. Ik had die destijds overgeslagen omdat het over rum ging en daar had ik precies geen zin in. Begin januari wist ik toch de motivatie uit mijn grote teen te halen en heb ik paar duizend woorden getikt over de exportgeschiedenis van Australië. Klinkt saai, maar was uiteindelijk best leuk.

Update: Ik heb het CWA gehaald!

Tussenstand

Het werk zit er op. Met een beetje geluk mogen we snel weer naar Londen voor de ceremonie…

Het is mijn blog, dus yolo: ik deel gewoon weer even een tussenstandje.

  • Unit 1 Viticulture & Vinification – Pass with distinction
  • Unit 2 Wine Business – Pass
  • Unit 3 All the Wines of the World – Pass with merit
  • Unit 4 Fortified Wine – Pass with merit
  • Unit 5 Sparkling Wine – Pass with merit
  • Unit 6 Coursework assignment – Pass
  • Extra: Spirits – Pass

Eindstand: Diploma in Wines & Spirit – pass with merit

Weinakademiker

Nu mag ik de titel DipWSET achter mijn naam zetten. Leuk, maar Weinakademiker klinkt beter, toch?. Dus deze serie is nog niet voorbij. De titel Weinakademiker komt van de Wijnacademie in Oostenrijk en om deze te bemachtigen dien je een scriptie te schrijven. Dat wordt de volgende uitdaging. Bring it on!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.