De nieuwe AIX is er; 2015!

De AIX rosé – de favoriet van velen – ligt weer in de schappen. De 2015 editie. Is ‘ie net zo goed als de 2014?

Ja, hoor, kom maar door!

Het eerste échte zonnestraaltje, waar je met z’n allen zo naar verlangt, geldt als het startschot voor rosé. Het heeft bijna iets magisch. Het vaste recept – aardbeien (liever gezegd: overrijpe aardbei, zoals Hanneke dat zo goed kan omschrijven), frambozen, citrus in de vorm van mandarijntjes én een zweempje Provençaalse kruiden is een garantie voor succes. Fris, fruitig en dorstlessend.Aix Rose uit Provence

AIX wordt gemaakt van drie druivensoorten die typisch zijn voor het zuiden van la douce France. Syrah zorgt voor stevigheid en staat bekend om zijn ‘pittige pepertje’. Een goede partner van de volle, fruitige Grenache – zo ook in deze rosé. De derde druif is de cinsaut, die zorgt voor de balans. Een aromatische druif, niet super spannend, maar zorgt ervoor dat het plaatje klopt. Een rol die je niet mag onderschatten ;-) Enfin, bij elkaar zorgen ze voor die dorstlessende rosé, waarvan je geen genoeg kunt krijgen!

Bestel je AIX rosé op Wijnig.nl voor 12,75 :)

Lekker met een visje van de grill of  gebraden worstjes met rozemarijn!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.