Er zit nog niets in je winkelwagen. Wil je wat leuks zien?
Go shoppingAl enige tijd maak ik furore met de dadeltaart, een overheerlijke, niet-#fitgirl-waardige taart, die tijdens de laatste wijnproeverijen voor veel ooh’s en aah’s zorgde. Helaas niet door ondergetekende verzonnen, maar door stichting The Holland Road.
De benodigdheden:
- 1 pakje roomboter
- 1 rol mariakoekjes
- 3/4 kopje suiker
- kokossnippers
- 450 gram dadels zonder pit
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in de pan en voeg de suiker toe.
- Snijd ondertussen de dadels in stukjes (tip: keukenmachine).
- Voeg de dadels toe bij de gesmolten boter en suiker en laat het even doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en voeg het ei toe.
- Breek de koekjes in stukjes in de keukenmachine of met je handen.
- Meng de koekkruimels met het dadel mengsel
- Bestrijk een springvorm met boter en bloem of een stuk bakpapier.
- Gooi het mengsel in de springvorm en druk het goed aan.
- Bestrooi met geraspte kokos.
- Ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met een glaasje dessertwijn uit Sauternes of omgeving. Lekker!