Wijnspijs: Dadeltaart van The Holland Road

Al enige tijd maak ik furore met de dadeltaart, een overheerlijke, niet-#fitgirl-waardige taart, die tijdens de laatste wijnproeverijen voor veel ooh’s en aah’s zorgde. Helaas niet door ondergetekende verzonnen, maar door stichting The Holland Road.

De benodigdheden:

  • 1 pakje roomboter
  • 1 rol mariakoekjes
  • 3/4 kopje suiker
  • kokossnippers
  • 450 gram dadels zonder pit
  • 1 ei

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in de pan en voeg de suiker toe.
  2. Snijd ondertussen de dadels in stukjes (tip: keukenmachine).
  3. Voeg de dadels toe bij de gesmolten boter en suiker en laat het even doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg het ei toe.
  5. Breek de koekjes in stukjes in de keukenmachine of met je handen.
  6. Meng de koekkruimels met het dadel mengsel
  7. Bestrijk een springvorm met boter en bloem of een stuk bakpapier.
  8. Gooi het mengsel in de springvorm en druk het goed aan.
  9. Bestrooi met geraspte kokos.
  10. Ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveer met een glaasje dessertwijn uit Sauternes of omgeving. Lekker!

 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.