Clarendelle Bordeaux 2009

Een Bordeaux blend (merlot, cabernet-sauvignon en cabernet-franc) versus een Cape blend (pinotage, cabernet-sauvignon, merlot en cabernet-franc). Tijdens het clubavondje deed ik, na 6 glazen wijn, een poging om het Bordeaux verhaal samen te vatten. Medium geslaagd, dus mocht je hier toch nog meer over willen weten, verwijs ik je graag door naar dit artikel.

You had me at merlot

De Bordeaux blend kenmerkte zich als fruitig: zwart fruit, pruimen en kersen. Ook hinten van tabak en hout. Complex, maar in balans, typisch Bordeaux. In Zuid-Afrika kennen ze de blend uit Bordeaux ook, maar voegen daar hun eigen nationale trots Pinotage aan toe. Zoals in de Kanonkop, die we naast de Clarendelle proefden.

Go bananas

Pinotage geeft soms een banaanachtige smaak aan de wijn. Wij hebben ‘m niet ontdekt, maar constateren wel dat dit krachtige wijn is. Krachtiger, maar makkelijker te doorgronden dan Bordeaux. Het blijft de Club’s favoriet voor de donkere dagen.

Clarendelle is af en toe te koop bij Vindict.nl en Kanonkop is voor € 9,99 te koop bij Gall & Gall.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.