Opgepast, dodelijke champagne

Opgepast, dodelijke champagne

De Amerikaanse schrijver Mark Twain zei ooit: “Too much of anything is bad, but too much of Champagne is just right”. Bij Le Club geloven we heilig in deze quote, want tja, champagne past bij elke gelegenheid, het ontbijt incluis. Na het lezen van dit nieuwtje zijn we toch een tikkeltje ontzet. Er is dodelijke Champagne in omloop. 

Tik ‘m MDMaan

Het zou gaan om 3 liter flessen Moët & Chandon Imperial Ice met lotcode LAJ7QAB6780004. De gevaarlijke stof MDMA is met hoge concentraties aangetroffen in de wijn. In Zuid-Duitsland kwamen ze er als eerste achter, en zijn er maar liefst 7 mensen met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht en er is één persoon overleden. SHOCKING!

Let dus goed op als je deze flessen tegenkomt op een volgend verjaardagsfeestje. Blijkbaar hebben drugsdealers bedacht om de MDMA te verstoppen in wijnflessen, maar zich vergist tijdens de distributie. De flessen zien er van de buitenkant hetzelfde uit, maar de inhoud is anders. Gelukkig is het al snel merkbaar als je een foute fles hebt. Naar verluidt zou de wijn geen mousse hebben, oranje tot bruin kleuren en na een tijdje in je glas naar anijs ruiken. Een klein slokje kan al dodelijk zijn, dus pas op!

Meer info op NOS.nl >

Ik ben Rianne Ogink. Van sportmanager in Deventer, naar sommelier bij Zoldering in Amsterdam, naar student viticulture & enology in Bordeaux Frankrijk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt kan je wel zeggen. Hele dagen met mensen kletsen over mooie wijnen, met regelmaat een kurk poppen en dagenlang leren over hoe wijnen gemaakt worden. Mijn avonturen zet ik graag voor je op (digitaal) papier! Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.