Pak je rust op Camping Viora (Piemonte, IT)

Pak je rust op Camping Viora (Piemonte, IT)

Zeshonderd mail, drieduizend feestjes, maar vooral ook het aandikken ervan op alle mogelijke sociale fronten. Soms wil je even ontsnappen aan deze hete strijd, niet waar? Laat die overlegtijgers voor wat ze zijn en zet koers richting het zonnige Italie.

Rust, reinheid & regelmaat

Want hier vind je rust, reinheid en regelmaat. Niks ‘in je kracht staan’ of ‘buiten je comfort-zone treden’. Nee, blijf er maar eens lekker in en laat alles los op camping Viora in Paroldo, een dorpje van 10 huizen in de Piemonte.

‘s Ochtends is je enige taak te bedenken wat je ‘s avonds gaat eten. Zelf koken of naar de trattoria in het dorpje? Ondertussen bak je een eitje, zet je koffie en staar je voor je uit. Het uitzicht is een soort natuurdocumentaire die blijft duren.

camping viora
Natuurdocu voor je tentje…
camping viora
Camping pasta met courgette, Italiaanse worst, walnoten, tomaatjes en pesto.
camping viora
Lekker zonnetje, hoor.

Camping Viora staat op een berg en kijkt uit over een dal. Ze hebben 11 plekken en kinderen zijn verboden. Het enige geluid komt van het tjirpen van de krekels.

It’s always wine o’clock

Zorg wel dat je wijnglazen meeneemt, want je zit hier in het hart van de Piemonte. Dat is één van de mooiste wijngebieden van Italië. Met als stip op nummer één, qua wijn, is het dorpje: Barolo. Barolo ligt op ongeveer een uur rijden van de camping en is een DOCG voor rode wijnen, die je in het rijtje beroemde Italiaanse wijnen naast Amarone en Brunello kunt scharen.

Een aanrader van grote proporties is de route naar Barolo. Hou vlak voor Barolo je camera in de aanslag, want hier tref je een 360-view van wijngaarden. Parkeer de auto en maak een wandeling door dit pittoreske dorpje, drink verschillende Barolo’s bij de wijnbar Friends of Barolo en geniet van heerlijke ravioli met salieboter bij La Cantinetta. Dikke tip: Vermijd het Museo del Vino van Barolo – dat is een regelrechte tourist trap.

barolo
Uitzicht vanuit de auto ergens op weg naar Barolo
Barolo camping viora
Ik, drie jaar geleden, in een wijngaard in Barolo.

Naast Barolo ligt het plaatsje La Morra, wat ietsje groter is dan Barolo en dus ook meerdere restaurantjes heeft. Toevallig kreeg ik twee dezelfde tips: L’Osteria del Vignaiolo moet een goede plek zijn om te lunchen! Helaas ben ik daar zelf niet meer aan toegekomen, want ik was te druk bezig met foto’s maken. La Morra ligt namelijk op een heuvel en heeft een spectaculair zicht over de wijngaarden.

camping viora
Uitzicht vanaf La Morra

Ook de rust ervaren op camping Viora? Check de website voor contactinformatie.

Meer wijnvertier
Volg me dan op INSTAGRAM of word m’n 1.500e volger op FACEBOOK voor dagelijkse updates

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.