BOEK: Ontdek de wijnexpert in jezelf

Bij het woord wijnexpert denk ik automatisch aan Harold Hamersma. Niet omdat hij nou de wijnexpert is. Vind ik op zich wel, maar hij beweert steevast van niet. Ik heb ‘m nu al 4 keer horen zeggen (waarvan één zelfs live, dank je wel*) dat eigenlijk niemand een wijnexpert is. Een liefhebber, jawel, maar een wijnexpert is goed als onmogelijk. Er is zoveel te weten over wijn. Het is onmogelijk dat je dat allemaal weet. Hou het maar bij liefhebben, dat is al leuk genoeg. Dikke tip van Harold.

Ontdek de wijnexpert in jezelf

Richard Betts, de auteur van ‘Ontdek de wijnexpert in jezelf’ en tevens Master Sommelier, gelooft dat allemaal wel. Er wordt te moeilijk gedaan over wijn, terwijl het allemaal niet zo ingewikkeld is. Het boek is vormgegeven als een kinderboek met van die dikke pagina’s. Er staan meer plaatjes dan woorden in. Ook kun je je kennis echt testen door de speciale geurstickers. Zo kun je de geur van vanille, boter en hout opsnuiven. Maar of dat nou echt overeenkomt, mwah. Hou een glas wijn er naast, zou ik zeggen ;-).

blank

blank

Grappig is het wel. Zie het als een kinderboek met een educatief randje. En dat is voor de beginner zo gek nog niet. Als ik je een tip mag geven, zou ik voor de Engelse versie gaan. De auteur heeft het jolig geschreven. Die grappen vertalen naar het Nederlands zonder het té kinderachtig te maken, is een vak apart…

Ik heb dit boek gekregen van Karakter Uitgevers. Het kost € 10,99 in het Nederlands en € 15,47 in het Engels bij Bol.com. 

*Dat was tijdens het grote KLM-event op De Kleine Schorre. Ik zat, als wijnkoningin, in het proefpanel met o.a. Harold Hamersma. Good times! Lees hier meer.


Meer wijnboeken? Check dan de Wijnboeken-categorie.
Dit boek of een ander tof boek gescoord, gelezen, over gehoord? Tag me, tag me, tag me! Dat kan via Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #leclubdesvins. Santé!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.