Le Club des Vins

Bij deze Rotterdamse restaurants wil je eten deze maand!

rotterdam eten restaurant dertien

Winter is coming. Het terrasweertje maakt plaats voor plensbuien en windstoten. Gelukkig heb ik net een Rains-regenjas aangeschaft, waardoor zo’n plensbui minder vervelend is (want: waar voor m’n geld!). Scoor ook een leuke regenjas, zodat je in alle weersomstandigheden naar deze restaurants kan fietsen. Want dat wil je. Lekker eten in Rotterdam.

Restaurant Dertien

Restaurant Dertien is geliefd bij vele Rotterdammers. De keren dat men vol lof sprak over dit restaurant aan de Schiedamse Vest kan ik niet meer op één hand tellen. Eindelijk kan ik er nu ook over meepraten. Al viel de bediening wel een beetje tegen, maar dat is ze vergeven: er kwam een grote groep binnen en dat kost nu eenmaal veel tijd. Snapt Le Club best wel. Het eten was heerlijk. Net even wat anders dan je gewend bent. Beperkte keuze, wat het leven gemakkelijker maakt. Spannende wijnen, waaronder een Nederlandse Johanniter. Leuk om te proberen, maar geef mij maar gewoon een stevige Italiaan. Of een wijn uit Marokko, die hebben ze ook gewoon bij Dertien.

Restaurant Dertien vind je op de Schiedamse Vest 30.

Restaurant Dertien Rotterdam uiteten
Twee Fransen gingen op de tandem naar Marokko en maakten wijn.
Restaurant Dertien Rotterdam uiteten
Iets met makreel als voorgerecht.

Urban Bistro Zino

Bij Zino is het net alsof je binnenstapt bij een Italiaans bistrootje. Maar dan wel hipper, want zo vind je ze niet snel in Italie. Een dikke plus vind je ook op de kaart, die overigens niet per se Italiaans is. Hier hanteert Zino het principe van ‘less is more’, wat ik kan waarderen. Een beetje keuzestress is me namelijk niet vreemd. Zino maakt het je makkelijk door twee gerechten per gang op de kaart te zetten. Wil je A of wil je B? De kaart is afgestemd op het aanbod en wisselt dus regelmatig. Als hoofdgerecht bestelde ik de agnolotti, een soort van ravioli met als vulling knolselderij en zwarte knoflook. Zó lekker! De rode wijn (ook uit Italie) maakte het geheel compleet. Dikke tip: alle wijnen die Zino schenkt, kun je bij de winkel tegenover het restaurant kopen!

Zino vind je op de Zwaanhals 265.

blank
blank

Ben je een weekend in Rotterdam? Check dan 48 uur in Rotterdam voor hete tips!

Mevrouw Meijer

Mevrouw Meijer is een volgend pareltje in Noord. Waar Zino een meer Italiaanse vibe heeft, doet Mevrouw Meijer meer Frans aan. Ik schreef er al eerder over, waar ik, als ik zo vrij mag zijn, mezelf even quote:  ‘Goed eten, geen gedoe. Ook geen website. Google je op ‘Mevrouw Meijer’, dan zie je lovende recensies al tussen de eerste zoekresultaten. Het eten zonder gedoe wordt hier belicht én bejubeld. Waarom heb je dan ook een website nodig? Slim beken van Mevrouw Meijer.’ Net als wij houdt Mevrouw Meijer ook van weekend en zijn ze gesloten. Maandag tot en met vrijdag kun je bij hen terecht.

Mevrouw Meijer  vind je op de Gerard Scholtenstraat 37b.
Reserveren via telefoon 010-4663367

uiteten rotterdam mevrouw meijer
Champagne erbij en je waant je in Parijs.

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close