Aubert Villaine, co-directeur DRC treedt af

Aubert Villaine, co-directeur DRC treedt af

In januari 2022 heeft Aubert Villaine, 48 jaar lang het gezicht van Domaine de la Romanée-Conti, het stokje over gedragen. Toegegeven, dat is maanden geleden gebeurd, maar het was ons even ontgaan. En zeg nou zelf: het is best nieuwswaardig.

Domaine de la Romanée-Conti – afgekort in wijnkringen als DRC – staat bekend als hét wijndomein van Bourgogne. Hun wijnen zijn bijna niet te vinden, laat staan te betalen. Het drinken van hun wijnen is dus een genot dat maar voor weinigen is weggelegd. Zoals voor onze eigen Jan-Jaap bijvoorbeeld, lees hier zijn proefnotities.

Het domein Romanée-Conti bestaat al sinds 1911, maar was toen nauwelijks winstgevend. Het domein is altijd in bezit geweest van de familie Villaine en de familie Leroy.

Aubert kwam in beeld in 1965 en leidde het domein vanaf 1974 (samen met Lalou Bize-Leroy van de familie Leroy). Onder het toeziend oog van Aubert werd het DRC als een van de eerste wijnhuizen in Bourgogne biologisch en later ook biodynamisch. 

Aubert wordt opgevolgd door zijn neef Bertrand de Villaine en blijft zelf hij onderdeel van de Raad van Toezicht.

Bronnen:

Foto: wine-searcher

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Ik ben Rianne Ogink. Van sportmanager in Deventer, naar sommelier bij Zoldering in Amsterdam, naar student viticulture & enology in Bordeaux Frankrijk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt kan je wel zeggen. Hele dagen met mensen kletsen over mooie wijnen, met regelmaat een kurk poppen en dagenlang leren over hoe wijnen gemaakt worden. Mijn avonturen zet ik graag voor je op (digitaal) papier! Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.