Aloha, feed me please.

De Alohabar, een pareltje in Rotterdam is gevestigd in het oude Tropicana zwembad. Buiten kijk je uit over de Maas met links het idyllische Noordereiland en recht vooruit de Willemsbrug met de Zwaan op de achtergrond. Iedere keer als ik hier een wijntje drink en van het uitzicht geniet, weet ik weer waarom ik hier ooit ging wonen. Topstad.

Op een schaal van één tot hipster is het best wel hipster, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Het restaurantgedeelte vind je waar vroeger de wildwaterbaan was. De planten, tropische sfeer en de typische zwembadkleerhangers zijn er nog steeds.

Aloha, feed me please

Afgelopen weekend ging ik uiteten als onderdeel van een awesome vrijgezellenfeestje. We kozen voor het Feed Me Menu. ‘Grote twijfelaars en liefhebbers kiezen voor het FEED ME MENU, waarbij de bediening een keuze maakt van favoriete gerechten en non-stop blijft serveren tot je echt niet meer kan’, aldus de menukaart. Dat hebben we geweten… Je krijgt veel verschillende gerechtjes en je moet natuurlijk alles proeven.

We beginnen met een plankje kaas & rauwe ham. Lekker en paste goed bij mijn zojuist ingeschonken Rueda, de huiswijn. Gelijk +10 punten, want weer eens wat anders. Dat krijgt iedereen die exotisch doet, zo schreef ik eerder de gruner veltliner bij Memory Lane.

Happy vegan

We gaan door met verfrissende spring rolls met quinoa, paddenstoelen, kool en koriander. De rol wordt gevolgd door een salade van gegrilde komkommer en een rode bietjes gegaard in zoutkorst. Bijzonder. De veganist aan tafel is dolgelukkig, de rest moet een beetje wennen.

Rotterzwam & pulled duck

Na bitterballen van oesterzwammen, met parelgort gevulde aubergine en voortreffelijke salade caprese krijgen we een crostini van oesterzwam (uit de kleedkamers van Tropicana) met uienmayonaise en volgens mij ook iets van truffel. In gedachten drink ik er een Amarone bij, een combinatie die ik thuis eventjes ga uitproberen.

De andere verrassing was pulled duck. Net zoiets als pulled pork, maar dan van eend dus. Hiervan konden we zelf mini-wrapjes maken met verschillende groentes, kruiden en hoisin-pindasaus. Yum! We sloten af met een kokos pannacotta met rumsaus en daarna gingen we dansen. Dikke aanrader, die Aloha bar!

Foto: Alohabar.nl

 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.