Albert Heijn: Echo Indigo Sauvignon Blanc Colombard 2015

Côtes de Gascogne. Een gebied om te onthouden wanneer je een feestje geeft, want hier komen goede doordrinkers vandaan. Zo ook de Echo Indigo van de Albert Heijn.

Waar vandaan?

Côtes de Gascogne is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een blend van sauvignon blanc en colombard. Sauvignon blanc met zijn zinderende zuren kennen we inmiddels wel, toch? Colombard is een ander verhaal. Het werd vroeger vooral gebruikt voor de productie van armagnac, maar duikt tegenwoordig overal op. Niet alleen in Côtes de Gascogne, maar ook in Californië en Chili zijn ze er gek op. In zekere zin lijkt colombard wel op sauv-blanc met z’n zuren en parfum

Kleur, geur en smaak

De kleur is iets donkerder is dan de gemiddelde sauvignon blanc. Ook in de geur merk je dat de Echo Indigo een blend is, het heeft iets rijper fruit en minder groene tonen. Dat komt natuurlijk omdat Côtes de Gascogne veel zuidelijker ligt; het is hier veel warmer. Er komen heel veel geuren naar boven: perzik, citrus, limoen, ananas en appel. Die gaan door in de smaak. Drinkt lekker weg.

Over het algemeen zijn wijnen van de colombard-druif niet duur. Ik zou er niet snel meer dan 7 euro voor geven.

Wijnspijs

Ik vind dit echt een wijn die je schenkt op een feestje. Veel smaak voor een klein prijsje. Wil je er iets bij eten? Denk dan aan een lekkere zomerse salade bijvoorbeeld met geitenkaas of scampi’s. Een snelle quiche is ook een goed idee.

Deze Echo Indigo is verkrijgbaar voor € 5,50 bij de Albert Heijn – bekijk ‘m hier.

Meer Albert Heijn? Check dan de Supermarkt-pagina.
Heb je zelf ook een favoriet wijn van de Albert Heijn of een andere supermarkt? Tag me, tag me, tag me! Dat kan via Facebook of Instagram of gebruik de hashtag #leclubdesvins. Santé! 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.