Ackerman Laurance X-Noir Brut

Well have you ever. Chenin noir, de pastinaak onder de druiven. Een vergeten druifsoort, die de mannen van Ackerman een nieuw leven hebben in geblazen en gebruiken voor hun mousserende rosé. De wijn komt uit de Loire, de ‘jardin de la France‘, schuin onder Parijs, waar ook de beroemde Sancerre wijn (de stuivende sauvignon blanc) vandaan komt.

Méthode traditionnelle

De Ackerman Laurance is gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vroeger werd dat ook wel de méthode Champenoise genoemd, maar dat mag niet meer van de EU. Die term is uitsluitend voorbestemd aan Champagne. Echter worden er natuurlijk overal in Frankrijk (en Europa en de wereld) mousserende wijnen gemaakt volgens diezelfde methode, vandaar de naam ‘traditionnelle’. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Strawberry fields forever

Om het zomergevoel nog wat aan te zwengelen gooien we een aardbei in het glas. Goede combinatie, want de aardbei komt ook terug in de geur en smaak van de bubbel. Ook kersen en bloemen, een beetje zoetig is ‘ie wel, maar goed in balans met frisse zuren. Het breekt zo lekker de week!

Te koop bij Mitra Slijterijen voor € 12,99.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.