Aanrader: afhalen bij DeliGriek in Rotterdam

Meestal ben ik niet zo’n fan van Griekse restaurants. Het wordt ook al snel hetzelfde hè: blauw met wit met een of andere Griekse naam. Maar nu heb ik toch een pareltje ontdekt. Geen wit, geen blauw, niet eens een Griekse naam. Het is DeliGriek in de Pannenkoekstraat, Rotterdam.

Van gyros tot moussaka

Hier haal ik (te?) vaak een pita gyros af. Dat klinkt misschien als je wekelijkse broodje kebab, maar dit is zo anders. Te beginnen met het pita-broodje. Het is niet zo’n standaard broodje, maar heerlijk vers! Je kunt kiezen uit klein of groot. Kleine portie is een prima lunch-formaat, de grote voor het avondeten. Het vlees is ook lekker sappig en niet te vergeten: met zelfgemaakte tzatziki!

Maar niet alleen voor je pita gyrus kun je hier terecht, ook moussaka en andere Griekse specialiteiten worden hier vers gemaakt. En van die lekkere wijnbladeren met kruiden en rijst. Check even de website voor het complete menu.

Oh ja, en de toetjes! De baklava en de rijstvla moet je zeker een keer proberen.

Delicatessen

Hier kun je ook terecht voor allerlei Griekse delicatessen. Zo heb ik een keer lekkere feta en filodeeg gehaald, toen ik een Griekse cheesecake maakte (naar recept van Nigella). Maar ook hebben ze een breed assortiment Griekse wijnen. Leuk voor een thema-avond!

2016-05-14-18-43-42

Ik kon het niet laten om ook een flesje Retsina te kopen. Dat is een bekende Griekse wijn met hars-smaak. Klinkt niet aantrekkelijk, maar hierover heb ik wel eens wat gehoord tijdens mijn wijncursus. Is het lekker? Lastig te zeggen. Het heeft een nogal aparte smaak. Alsof je witte wijn drinkt in een bos vol dennenbomen. Ik hoef het niet elke dag te drinken, maar ik kan me best voorstellen dat het lekker is met wat Griekse meze (tapas), zoals een stokbroodje met tzatziki.

foto-07-11-16-16-26-02-1

UPDATE: Bezorgen!

Woohoo. Deliveroo bezorgt tegenwoordig ook alle maaltijden van DeliGriek in centrum Rotterdam. Wat een geluk. Nooit meer de deur uit 😉 Check de website voor alle info.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.