Le Club des Vins

8 wijnhotels waar elke wijnliefhebber van droomt

Bij dit soort adresjes gaat mijn wijnhart sneller kloppen. Slapen tussen de wijngaarden, in een wijnvat of in een hotel dat zich helemaal overgeeft aan de wereld van de wijn. Dat is toch de droom van elke wijnliefhebber. Zeker ook die van mij. Er komt ooit een dag dat ik een maand of twee vertrek en al deze adresjes langs ga. Nog even sparen…

#1 Praktik Vinoteca, Barcelona

De website opent met ‘In wine we trust’, dus dan moet het wel goed zitten. Het hotel is gevestigd in het centrum van Barcelona en heeft één duidelijk thema: wijn. Zo is er een sommelier in dienst, die je helpt bij je brandende wijnvragen. Je kunt allerlei wijnen van de kaart proeven, of meedoen met één van de wijnproeverijen die het hotel organiseert. Er zijn nog andere Praktiks hotel te vinden in Barcelona, onder andere Praktik Bakery, waar je je te buiten kunt gaan aan broodjes.

Ongeveer € 100 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer)
Meer informatie & boeken >

wijnhotel
Fotografie: Praktik Vinoteca Hotel

#2 Old Bridge Hotel, Huntingdon

Na wat speuren op het web kwam ik ineens dit pareltje tegen: Old Bridge Hotel. Gevestigd in Huntingdon, wat weer op een paar minuten rijden ligt van Cambridge, Engeland. Geen wijngaarden hier, maar wel heel veel wijn. De man aan het roer, John Hoskins, heeft de titel Master of Wine op zak. Voor jouw informatie: er zijn wereldwijd maar 354 Masters of Wine, dus dit is niet niks! Het hotel heeft al vele awards gewonnen voor de verrassende wijnkaarten.

In het hotel bevindt zich ook een wijnwinkel, waar je onder andere alle wijnen uit het restaurant kunt kopen. Het blijkt dat John een voorliefde heeft voor cult-wijnen en minder-bekende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Zo proef je de ene week de Portugese druivensoort Vital en de andere een Gruner Veltliner uit Californië. De prijzen variëren van 7 tot 700 euro.

Vanaf € 100 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer)
Meer informatie & boeken >

blank
Fotografie: Flickr Gazmando

#3 The Yeatman, Porto

The Yeatman Hotel is een ‘luxury wine & spa hotel’. Dat alleen al klinkt goed, maar wacht tot je de kelders hebt gezien. Hier vind je een enorme collectie Portugese wijnen. Ze werken samen met veel Portugese wijnhuizen, die regelmatig proeverijen, seminars en diners organiseren. Maar het allermooiste: een aantal van die wijnhuizen sponsoren suites en kamers. En zo kan het dus zijn dat je in een wijnvat slaapt. Is het geen plaatje?

Vanaf € 185 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer)
Meer informatie & boeken >

wijnhotels
Fotografie: The Yeatman Hotel

#4 Chateau Trillon, Sauternes

Hier bracht ik in 2015 zelf een bezoekje. Dit chateau maakt zelf geen wijn, maar is wel gevestigd in het hart van de Sauternes. Het is omringd door wijngaarden! In het chateau is een restaurant waar je heerlijk kunt ontbijten en dineren. Meer informatie, zie mijn eerdere artikel over Chateau Trillon.

Vanaf € 65 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer)
Meer informatie & boeken >

#5 Hotel de Vrouwe van Stavoren, Nederland

Wat is deze? Een wijnhotel in ons eigen kikkerlandje? En niet zomaar eentje ook. Je slaapt in je eigen wijnvat. Hoe tof is dat? Wees niet bang, het zijn niet van die kleine wijnvaten. Het zijn vaten van 15000 liter, die omgetoverd zijn tot mini-paleisje met tweepersoonsbed en eigen badkamer. Het hotel ligt op 1,5 uur rijden van Amsterdam in het Friese Stavoren.

Vanaf € 75 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer)
Meer informatie & boeken >

wijnvat-stavoren
Fotografie: Hotel Vrouwe van Stavoren

#6 Tabonko Guesthouse & Wine Spa, Chili

Een Wine Spa, wat zou dat zijn? Badderen in een zwembad vol wijn? Bijna. Hier bieden ze ‘vinotherapie’ aan. Dat zijn behandelingen op basis van druiven en wijn. Heerlijk, toch? ‘s Ochtends start je de dag met een druivenmassage ‘Merlot Relaxing’, zodat je ‘s middags fris & fruitig kan starten met een tour door de wijngaarden. ‘s Avonds neem je, na het diner, nog een duik in je eigen jacuzzi vergezeld met een glas bubbels. Als dit geen ultieme vakantiebestemming is, weet ik het ook niet meer.

Prijzen onbekend
Meer informatie op de website van Tabonko Guesthouse of Tripadvisor.

6-tabonko_guesthouse__wine_spa
Fotografie: Tabonko Guesthouse

 #7 Marques de Riscal, Rioja

Een futuristisch designhotel in het hart van Rioja. Toen ik onderstaande foto voor het eerst zag, moest ik denken aan Le Cité du Vin in Bordeaux. Het bijzondere bouwwerk van staal staat midden in de wijngaarden. Ook bij dit wijnhotel zit je goed voor een sessie vinotherapie. Van een duik in een barrel bath tot een cabernet scrub. Er zijn twee restaurants, een wijnbar en een rooftop bar in het hotel. Kortom, hier vermaak je je wel. We zouden bijna vergeten dat er ook nog wijn wordt gemaakt door Marques de Riscal. Even proeven? Dat kan gewoon bij de Gall & Gall!

Vanaf € 300 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer
Meer informatie & boeken >

riscal
Fotografie: Marques de Riscal

#8 The Vines Resort & Spa, Mendoza

Onbeschrijflijk mooi. Dat komt natuurlijk ook omdat ik een onverklaarbare voorliefde voor Argentinië heb. Onverklaarbaar, want ik ben er nog nooit geweest. Het staat al heel lang heel hoog hoog op mijn verlanglijstje. Wat dit hotel extra bijzonder maakt en écht een droom voor elke wijnliefhebber: je mag je eigen wijn maken! Dit doe je samen met de wijnmaker Santiago Achaval. Hier moet ik heen!

Vanaf € 200 euro per nacht (o.b.v. tweepersoonskamer inclusief vele extra’s)
Meer informatie & boeken >

resort-spa-_me82028_stayhomepage
Fotografie: The Vines Resort

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Shopping cart close