S03E12 Make Sherry Great Again Part 2 | Onversterkte Revolutie

S03E12 Make Sherry Great Again Part 2 | Onversterkte Revolutie

Daar zijn we weer met een aflevering over sherry. Het verdient nu eenmaal meer aandacht en we hopen dat het jou aan zet om ook eens een glas in te schenken.In deze aflevering focussen we vooral op onversterkte sherry. Dat lijkt iets nieuws, maar is er dus al jaren, of eigenlijk: eeuwen. De industrialisatie van sherry zorgde ervoor dat het in de vergetelheid raakte. Gelukkig zijn er wijnmakers opgestaan die deze prachtige wijnen een nieuwe traditie in blazen.

Leestips

Bodegas om te checken:

  • Bodegas Forlong doet gekke dingen, waaronder een mousserende palomino
  • Luis Perez voor zowel vino de pasto (El Muelle, die we 184734x noemen in de podcast) en onversterkte sherry La Barajuela
  • Ximénez Spinola gebruikt alleen PX in Jerez
  • Cota 45 maakt o.a. de fantastische UBE in Sanlucar.
  • Muchada Léclapart is een samenwerking tussen meneer Muchada, geboren in Cádiz en meneer Léclapart, een beroemde champagnemaker. Wijn voor gevorderden. Ze maken witte wijn, met ziltige, zuivere expressie, in Sanlucar.

Meer linkjes

  • Lid worden voor de volgende editie van slobberpost? Dat kan, meld je aan. We gaan begin december weer versturen.
  • Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.
  • Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies!
  • Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!
Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.