Perfecte wijnen voor Valentijnsdag

Perfecte wijnen voor Valentijnsdag

Half februari is het weer zover en vieren we de liefde op Valentijnsdag. Voordat ik Le Club des Vins begon, werkte ik bij Hallmark – je weet wel, van de wenskaarten. Valentijnsdag was één van de belangrijkste dagen van het jaar voor ons en dat voel ik nog steeds.

Ook Le Club des Vins verkoopt ansichtkaarten (en posters). Zeker niet zoveel als Hallmark, maar wel een aantal die perfect passen bij Valentijnsdag. Hieronder vind je mijn tips inclusief een bijpassende wijntip.

Zo heb je meteen een leuk cadeau voor je geliefde of je BFF, want hey – je kan iedereen natuurlijk verrassen. Geef en neem ruim.

cabernet merlot

In de gloria

We go together like cabernet & merlot. Er bestaat geen beter huwelijk dan het huwelijk van deze twee druiven. Ooit begonnen in Bordeaux, maar inmiddels is dit duo overal ter wereld te vinden. Helemaal in de gloria met jou.

Bijpassende wijn: Chateau Gloria

aligote wijn poster

Voulez-vous?

Aligoté, de underdog van Bourgogne. Deze druif staat normaal gesproken in de schaduw van oppergod chardonnay. Niet geheel zonder reden, want aligoté heeft namelijk knetterhoge zuren. Goede nieuws is dat het daarmee een koning is in het opwekken van je smaakpapillen en wie weet wel meer.

Bijpassende wijn: Domaine Michel Briday

merlot kaart

Lot uit de loterij

Merlot leent zich goed voor woordgrapjes. Je bent mijn merlot uit de loterij. Zeg dat maar tegen je schatje. Elke bordeaux-lover valt voor dit kaartje.

Bijpassende wijn: Château Ame de Musset Lalande de Pomerol (of een andere Pomerol)

to the moon and malbec

To the moon

Voor de wijnfans die houden van stevige wijnen. Malbec is je antwoord. Laat je Valentijn weten dat je van hem of haar houdt.

Bijpassende wijn: Zuccardi Aluvional of Catena Malbec

wine nerdy

Talk wine nerdy to me

Geen dirty talk, maar wine nerdy talks! En dat in combinatie met een wijn van Weingut Geil uit het Duitse Rheinhessen. Of je nu de sleur uit je relatie haalt of een nieuwe vlam van Tinder swipet, met deze fles gaat het gebeuren.

Bijpassende wijn: Weingut Geil

chablis wine poster

You, me & a bottle

Goed gezelschap en een goede fles, meer heb je niet nodig. Met deze poster aan de muur heb je meteen een herinnering naar dit mooie moment samen. Dat noem ik nog eens een win- ehh wijn-wijnsituatie.

Bijpassende wijn: met Eleni et Edouard Vocoret of Patrick Piuze zit je altijd goed.

Verras je Valentijn met een leuke poster of een ansichtkaart van Le Club des Vins. Zoek je een ander cadeau, check dan even deze lijst met originele wijncadeaus. Geen lover dit jaar? Koop een mooie fles en nodig je best friends uit. Minstens zo gezellig!

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.