6x Burgers in Rotterdam op een rij

Merken jullie het ook? De spontane aversie tegen de burgertenten? Ineens gaan we klagen. Als er teveel zijn, is het niet leuk meer. Kan allemaal wel zo zijn, maar een goede burger pakken ze mij niet af. Industrieel decor of niet. De goede burger overleeft deze tendens. Je moet wel weten waar je moet zijn. Hieronder een rijtje burgers in Rotterdam.

1. Ter Marsch & Co

I’ve said it before and I’ll say it again. De burgers van Ter Marsch zijn koning. Die truffelmayo is sowieso al to die for. Ze zijn al zo vaak geroemd dat ik me met deze lofzang voel als de zoveelste, maar dat moet dan maar. Hier heb je gewoon waar voor je geld en dat is belangrijk in deze tijden. Je vindt Ter Marsch & Co in de Witte de Withstraat.

burgers in rotterdam
Zo. Ontzettend. Goed.

2. Gracy’s

Full-on Amerikaanse diner stijl en prijswinnende smakelijke burgers. We leven in een tijd waar het kopen van een snoeischaar al een beleving is of moet zijn. Toegegeven, daar zijn we misschien een tikkeltje in doorgeslagen, maar dat vergeet je als je hier een stap binnen zet. Alles draait om beleving.

Het kekke fifties interieur, het bereiden van de hamburgers volgens de ‘slowcook methode‘ én het allemaal nog waar maken ook. Het leuke is dat je je burger helemaal zelf kunt samenstellen met cheddar, pepers, gebakken uien, spek en ga maar door. Tegenover Gracy’s vind je Pathé, dus pak gelijk even een leuk filmpje mee 🙂

3. Café Van Zanten

Het wil wel eens gebeuren dat ik hier beland op de vrijdagmiddag. En waarom ook niet? Goede wijn- en bierkaart, lekkere bitterballen en in de zomer volle bak de zon op je neus. Ook de burger liegt er niet om. Flinke unit, goed vlees, lekker! Ook makkelijk dat je geen duizend keuzes hebt over je topping, maar gewoon een (grote) burger met friet. In de zomer een goede match met de MiP rosé. Van Zanten zit op het hoekje van de Meent/Binnenrotte.

burgers in rotterdam
© Van Zanten

4. HMB

Als je je tent naar het gerecht noemt, belooft het wat, toch? HMB, kort voor Hamburg, maakt zijn naam waar. Triple Cheeseburger trekt mij over de streep. Cheddar, gruyere en gorgonzola, need I say more? Ook de Ai! Caramba was lekker met chorizo en guacamole. Drinken met bier. Net als Ter Marsch & Co te vinden op de Hamburgerstraat van Rotterdam: de Witte de Wit.

5. Burgertrut

Van één tot hipster scoort deze het hoogst. Burgertrut is al een paar keer verhuisd. Het begon allemaal op de Meent, waar nu Thoms zit. Daarna heeft het een tijdje in de Witte de Wit rondgehangen. Waarschijnlijk was daar de concurrentie wel erg groot met burgertenten op elke twee meter en zitten ze nu in een hip gebouw naast de Markthal.

Burgertrut maakt furore met de veganistisch burgers, bijvoorbeeld een burger van kikkererwten of zoete aardappel. Wat dat betreft, biedt Burgertrut voor de vegans het meest. En hoewel dat goed klinkt, ben ik er eigenlijk nooit naar op zoek. Als ik eenmaal een burger wil eten, dan het liefst een vettige met kaas en saus. Dus koos ik voor Texas Cheese Massacre. Goede keuze!

6. Burger Club

Hier ben ik nog niet geweest, maar gezien de goede verhalen die ik er over hoor, verdient hij nu al een plek in dit rijtje. Gevestigd in de straat waar ik tot 4 jaar geleden jarenlang heb gewoond: de Nieuwe Binnenweg. De Burger Club presenteert zich vooral als één met kwaliteitsvlees, waarbij je kunt kiezen uit Spaans Ibérico, Japanse Wagyu of de Hollandse MRIJ (Maas, Rijn- en IJsselvee). Dat klinkt veelbelovend. Nog beter: ze hebben dit jaar de prijs voor beste burger van Rotterdam gewonnen.


PS: De Burgerij op de Botersloot heb ik ook geprobeerd, maar vind ik qua prijs/kwaliteit verhouding niet echt je-van-het. In het kader van slim spenderen, kun je voor dat geld beter een Chianti Classico kopen.

 

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.