5 toffe wijncadeaus onder de 20 euro

5 toffe wijncadeaus onder de 20 euro

Ben of ken je een wijnfan? Dan zit je hier gebakken, want hieronder vind je een lijstje met toffe wijncadeaus onder de 20 euro.

#1 Proefboekje

Het maken van proefnotities is de beste manier om je wijnkennis te vergroten. Inclusief uitgebreid proefformulier op een makkelijke manier vormgegeven, zodat je er doorheen kan razen als een echte wijnprofessional (whatever that may be). Bovendien handig, want zo vergeet je nooit meer welke wijnen je hebt gedronken. Het enige wat jij moet doen is dit boekje overal mee naar toe nemen.

#2 Beyond Flavour

Nick Jackson – inmiddels master of wine – vond het blind proeven maar lastig. Dat kwam omdat het alleen maar gebaseerd was op het smaakprofiel. Hij kwam erachter dat zuren voor wit en tannines voor rood óók een belangrijke indicator zijn voor de identiteit van een wijn. Een eye-opener.

Voor iedereen die z’n blindproefskills wil opkrikken. Let wel, dit is voor de beginnende wijndrinker misschien nog een brug te ver, maar ben je bijvoorbeeld bezig met WSET4 dan is het ge-wel-dig.

frankrijk

#3 Vouwbare poster

Alle wijngebieden van Frankrijk keurig weergegeven in deze vouwbare wijnkaart. Vanaf nu weet jij precies waar Chablis, Madiran en Vouvray liggen. Om maar wat gebieden te noemen. Bewaar de kaart naast je bed en bekijk ‘m voor het slapen gaan. Binnen no-time ken jij alle wijngebieden van Frankrijk uit je hoofd.

Beschikbaar: Frankrijk, Californië, Italië, Spanje & Portugal en Zuid-Afrika

#4 Noble Rot

Noble Rot is het vetste magazine over wijn dat er bestaat. Geen snobbistisch geleuter over wijn, wel dikke wijnen en mooie artikelen. Met artikelen over Trimbach (Alsace), de haat voor flutes, rosé champagne en Meursault soep (yep, that’s right). Ik heb nog zo’n 15 boekjes liggen, dus bestel snel

verjaardagskalender

#5 Verjaardagskalender

Het ideale cadeau voor vrienden die jouw verjaardag altijd vergeten. Of voor jezelf, want niets is handiger dan deze reminder op de wc hebben hangen! Vergeet nooit meer een belangrijke dag in je leven.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.