5 lekkere wijnen van Gall & Gall onder 15 euro

5 lekkere wijnen van Gall & Gall onder 15 euro

Op mijn dooie gemakje liep ik afgelopen week langs de Gall & Gall. Ho stop, ik zie korting! Ik heb een paar favorieten bij de Gall. Als ze dan ook nog eens in de aanbieding zijn, kun je niets anders doen dan toeslaan. Heerlijke doordrinkers voor de doordeweekse dag of bij een lekker zomers gerechtje. Ik zie mezelf al prinsheerlijk in de zon zitten. Kom maar door.

Dit zijn mijn favorieten: 5 lekkere wijnen van Gall & Gall. Een een-tweetje met je Gall & Gall-kaart, want die heb je er na één doosje gelijk uit.

Op dit moment zijn de Wilde Wijndagen weer in volle gang. Scoor de tweede fles voor de halve fles. Yes!

Fris, stuivend lekkers uit Nieuw-Zeeland

Whale’s Tale Sauvignon Blanc – Marlborough, Nieuw Zeeland

Daar waar tout Nederland voor de Clearwater Cove gaat, kachel ik door naar de Whale’s Tale. Typisch sauvignon uit Nieuw-Zeeland met tropisch fruit en groene kruiden. Eigenlijk zijn het gewoon broertjes van elkaar, want Clearwater Cove wordt net als de Whale’s Tale ook geproduceerd door Peter Yealands, maar dat terzijde. Hang je neus even boven je glas en je weet weer dat je leeft.

Check hier >

Krachtpatser uit Mendoza

Catena Malbec Lunlunta – Mendoza, Argentinië

In 1902 plantte Nicolas Catena, van Italiaanse komaf, zijn eerste malbec wijngaard en vandaag de dag is Catena één van de grootste wijnhuizen van Argentinië. Tijdens de voorjaarsproeverij van Vinites heb ik bijna alle malbec van het huis geproefd. Deze malbec komt van een specifiek gebied in de Mendoza, de Lunlunta op 920 meter hoogte. Hoogte betekent koelte in de nacht, waar het kwik overdag wel flink kan stijgen. Die temperatuurschommeling geeft de wijn structuur (frisse zuren) mee. En dat proef je.

Hoewel ik geen fan ben van de Alamos (de goedkopere wijn van Catena), ben ik over deze versie zeker te spreken. Met de aanbiedingsprijs van 8 euro heb je écht een mooie wijn in huis.

Check hier >

Bijzondere bubbels

De Chanceny – Vouvray, Loire

Ook viel mijn oog op deze fles bubbels uit Vouvray. Ten eerste ziet de fles er gelikt uit. Ja, don’t judge a book by its cover, maar het telt gewoon wel een beetje mee. Denk niet dat je hiermee hetzelfde als Champagne in huis haalt. Bubbels uit Vouvray worden gemaakt van chenin blanc, zo ook deze. Chenin is een bijzondere druif. Jancis Robinson noemt het één van de meest veelzijdige druiven ter wereld. Er worden frisse witte wijnen van gemaakt, stil en mousserend, maar ook de meest rijke dessertwijnen. In deze bubbel geen groene appel zoals Champagne, maar rijp fruit, amandelen en honing.

Check hier >

Even terug naar waar het begon

Domaine l’Amaurige – Provence, Frankrijk

Met het oog op de zomer én een terugblik op waar het allemaal begon, kies ik natúúrlijk ook een rosé uit de Provence. Die van Domaine l’Amaurige is al lange tijd favoriet. Gemaakt van de echte Provencaaltjes: grenache, syrah en cinsault. Dit is zo’n wijn die je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Als de zon dan een keer doorbreekt, ben jij in ieder geval klaar voor de start met deze rosé in de koelkast. Het succesrecept van de Provence van rood fruit, citrus en kruiden komt hier mooi naar voren. Doe nog maar een glas. Lekker bij gamba’s, maar kan zeker ook bij een stukje vlees van de BBQ.

Check hier >

Alom geprezen

Badenhorst Secateurs Chenin Blanc – Paarl, Zuid-Afrika

Nog een 100% chenin blanc in dit rijtje, maar nu uit Zuid-Afrika waar de druif ook lekker gedijt. Dankzij dit artikel van Culy heb ik de wijn ontdekt. De wijn werd alom geprezen door wijnprofessionals, dus daar wilde ik natuurlijk meer van weten. Een nieuwe ontdekking. Mooie zuren, toefje honing en ook dat rijpe fruit waar chenin bekend om staat: meloen en perzik. Ik schonk ‘m met meloen met ham, een daverend succes al zeg ik het zelf.

Check hier >

Like what you read?

Volg me dan op Instagram of Facebook en blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe artikelen. Le Club des Vins stuurt elke maand een nieuwsbrief uit, genaamd wijnvertier in je inbox. Lid worden?

Ik vind het ook TE GEK als je een reactie achterlaat hieronder ❤ Benieuwd welke wijn jij vaak van de Gall & Gal drinkt.

Deze blogpost bevat één of meerdere affiliate links. Lees hier meer.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.

5 comments

  1. blank Shirley says:

    The blog is so nice. I am now learning about wine. Is it also possible to share some of the wine tasting notes from SAT, it is hard to know where the acidity level is, and about the intensity also, for example some easy accessible gallgall wines.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.