3 wijnen die je altijd in huis moet hebben

Ik krijg de vraag vaak genoeg naar mijn oren geslingerd: welke wijnen moet ik kopen? Wat zijn nu lekkere wijnen die ik altijd in huis moet hebben? Zie hier het lijstje to the rescue.

Gruner Veltliner

Fris, fruitig en multi-inzetbaar. Deze Oostenrijkse topper doet het goed bij zomerse salades, asperges en natuurlijk de wienerschnitzel. Maar ook zonder hapje is het een prima borrelwijn. Citrustonen, van limoen tot grapefruit, gaan samen met een kruidigheid die eindigt in een snufje witte peper in de afdronk. Lekker voor in de zon!

TIP: Probeer die van Bernard Ott (leuke fles!) of die van Huber. Beide zijn online te bestellen vanuit je luie stoel. 

Bubbels

Als er één wijn écht multi-inzetbaar is, dan is het wel Champagne. Qua wijnspijscombinaties is het een regelrechte hit. Een beetje Champagne kan alles aan: van carpaccio tot kreeft of foie gras. Alleen het feit dat je aan de Champagne zit, kleurt mijn leven al roze. Instant plezier.

Geluksmomentje
Geluksmomentje in het Amstel Hotel

Top of the bill is de vintage 2006 van Dom Pérignon, die ik heb mogen proeven tijdens een Champagneproeverij in het Amstel Hotel. Wauw, de geuren van brioche en toast komen je tegemoet, die zich mengen met wit fruit en bloemige tonen. Mocht Champagne iets teveel zijn voor je portemonnee, kun je bijvoorbeeld ook een goede Prosecco, Crémant de Limoux of een lekkere Cava inslaan. Zolang het maar bubbelt 😉

Barbera

Natuurlijk is het leuk om altijd Barolo of Barbaresco in huis te hebben, maar dat gaat mij niet elke week lukken. Wat veel mensen niet weten, is dat er nog een mooie, rode wijn uit deze streek komt: Barbera. Je vindt ‘m in Asti en Alba, twee stadjes in de Piemonte.

Beide zorgen ze voor soepele, rode wijnen. Niet te zwaar, maar wel genoeg body. Gaat heel lekker met Mexicaans of een pizza Margarita! Ideaal voor de woensdagavond. Probeer de Monchiero Carbone Barbera d’Alba eens, bijvoorbeeld.

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.