2022: de top 3 van sommelier Roos Stevens

2022: de top 3 van sommelier Roos Stevens

Nieuwe rubriek in de decembermaand. Le Club vroeg wijnvrienden om hun top 3, 5 of 10 van het afgelopen jaar. In deze editie: Roos Stevens, maître-sommelier van restaurant Bridges in Amsterdam.

Heel lastig deze top 3. Ik heb een soort van trip down the memory lane gedaan in mijn filmrol en kwam tot de conclusie dat het overgrote deel van de foto’s daarin flessen wijn zijn. Ik weet niet of dit goed of slecht is… Maar goed, hier komt -ie. Mijn top 3 van 2022.

Clos Rougeard, Saumur Champigny, 2014 

Door een aantal mini proefslokjes op werk had ik al door dat dit fanatisch is en misschien wel mijn lievelings rode wijn. Door een fles te bestellen bij Café Caron kwam ik erachter dat dit het einde is. Daarom mijn onbetwiste nummer 1. 

Vintage 2016 is te koop bij De Gouden Ton en hier vind je een leuk artikel over Clos Rougeard op Perswijn.

Pierre-Yves Colin-Morey, Santenay, La Comme, Premier Cru, 2015 

Op de een of andere manier smaakt wijn extra lekker als ik jarig ben. Deze wijn hebben we gedronken op mijn verjaardag. Dan gelijk mijn tip voor het nieuwe jaar als je Bourgogne wilt drinken: neem een iets “onbekendere” appellatie van een producent die je goed vindt, dan is het nog redelijk betaalbaar. 

Helaas is dit moeilijker te verkrijgen, maar soms heb je geluk en duikt het op op wijnkaart.

Domaine Romanée Conti, Romanée-St-Vivant, 2011 

Wil niet perse dik doen in dit lijstje. Maar als een gast bijna een halve fles DRC voor je laat staan en dat dat de eerste keer wordt dat je DRC mag drinken is het wel het vermelden waard. Zeker als je er dan ook nog een week lang over hebt gedroomd.  

Hier kun je alleen maar van dromen 😉 Meer weten over DRC? Lees dit artikel >

Benieuwd naar andere favorieten?

Abonneer je op de nieuwsbrief van Le Club des Vins.
Ontvang net als 2.500 anderen elke week wijnvertier in je inbox.

Mijn naam is Roos Stevens, hoofdsommelier van Hotel The Grand in Amsterdam. Daar ben ik fulltime te vinden in restaurant Bridges. Naast kletsen over wijn aan tafel is onze cave toch wel echt mijn lievelingsplek. Als ik hem opgeruimd heb ;-) Sinds kort ben ik trotse bezitter van ASI Goud, een sommelierscertificaat. En WSET4 schiet lekker op.