#128 Vintage Champagne

#128 Vintage Champagne

De feestdagen zijn aangebroken en Le Club & Sommeljj de Podcast is weer terug met een paar afleveringen om het jaar af te sluiten. Het duurt soms misschien even voordat we weer achter de knoppen zitten, maar verdwijnen doen we niet. Het is te leuk!

In deze aflevering staat vintage champagne centraal. Niet in de laatste plaats omdat we weer binnen mochten kijken in de crayères van Charles Heidsieck in Reims, waar we waaaaaanzinnige (vintage) champagnes voorgeschoteld kregen. Charles Heidsieck Rosé Champagne 2006 vergeten we denk ik nooit meer. En dat was nog maar het begin.

Ook de geweldige champagnes van Agrapart (Avize) passeren de revue. Complantée (geen vintage, maar wel het noemen waard) is een traktatie. Ook was het de eerste keer dat we de Agrapart Experience proefden: een geheel natuurlijk gemaakte champagne met zelfs liqueur de tirage van druivenmost.

Van Philipponnat kregen we de Blanc de Noirs 2016 opgestuurd en we kwamen tot de conclusie dat je ons toch altijd blij kan maken met een 100% pinot noir. Rijkdom, vulling, structuur. Yes!

Het werd nog ouder, want Puike Wijnen verblijdde ons met Hutasse 2006. Een krachtige champagne die maar liefst 10 jaar op de lie rijpt. Gul en nootachtig. Bizar dat je dit nog onder de 50 euro kan krijgen!

Hele fijne feestdagen!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.