#109 Portcast: Warre’s port & kaas

#109 Portcast: Warre’s port & kaas

Onze eerste podcast over port. Eindelijk! En dat combineren we ook nog eens met kaas én slobberpost. Vorige week hebben we de flesjes gestuurd, dus als het goed is, hebben jullie ze geproefd. Op instagram hadden we de line-up al gedeeld. In deze podcast vertellen we meer over port, de streek en proeven we gezellig mee, dus de ports uit slobberpost komen hier ook weer voorbij.

Jarenlang vond Jan Jaap port een kaas een ouderwetse combinatie. Iedereen doet het, dus waarom zou ik het dan doen? Maar nu ga ik toch op de bres voor deze wijn die zoveel historie kent. Welke port en kaas combinaties mag je niet missen deze feestdagen? We gaan op onderzoek uit.

Wat je in ieder geval nodig hebt, zijn kazen met een grote smaakintensiteit. Dat moet, als je naast zo’n krachtpatser van een wijn wil staan. Let daar op, maar verder zeggen wij: experimenteer er op los met je kaasplank. En als het even kan, bezuinig niet op je kazen, maar stap een lokale kaasboer binnen en kies samen wat lekkers. Dat is puur genieten!

Alle combinaties nog eens teruglezen? Dat kan hier >

Meer linkjes

  • Lid worden voor de volgende editie van slobberpost? Dat kan, meld je aan.
  • Ben je een importeur of wijnwinkel en wil je flessen insturen? Hier vind je de details.
  • Vragen of tips? Mail ons op podcast@leclubdesvins.nl. We love recensies!
  • Fan van de podcast? Laat een recensie achter in de Apple podcast app!

Ik ben Nadien de Visser, wijnliefhebber pur sang. Ooit begonnen door een studie in Frankrijk en bij thuiskomst Le Club des Vins opgericht. Dé plek om je wijnkennis bij te spijkeren.